Quan va saber Mazón la gravetat de la dana? Els interrogants abans de comparèixer a les Corts
Plats amb mel per celebrar Sant Ponç
La mel ha estat, des de sempre, una de les substàncies de la naturalesa més buscades pels homes. I ho ha estat no només per la seva capacitat d'endolcir, sinó també per les seves propietats terapèutiques. Al costat de la confitura i les herbes remeieres, la mel és un dels productes més típics de la fira de Sant Ponç, que se celebra cada any l'11 de maig.
Un dels aspectes més destacables de la mel són les seves propietats terapèutiques. "La cuina de l'Isma" repassava les seves bondats per prevenir i curar refredats. A més, l'Isma Prados explicava que no hem de patir quan la mel se solidifica al cap d'uns dies d'haver-la obert. I és que aquestes mels són, precisament, les més naturals i més bones.
A la cuina, la mel es fa servir fa milers d'anys. A "Cuina x solters", ens explicaven que hi ha pintures rupestres de fa uns 5.000 anys on es veuen dones que posen les mans dins els ruscs per tal d'extreure'n la mel i també en repassàvem els diferents tipus: de romaní, d'eucaliptus, de taronger...
Receptes amb mel
A la cuina, la mel és un producte molt útil en algunes receptes per la seva elevada concentració de sucres. Tot i això, també combina molt bé amb receptes salades.
1. ▶️ Seitó amb maionesa de mel i mostassa - Marc Ribas ("Cuines")
2. ▶️ Royal de mel i mató - Gessamí Caramés ("Cuines")
3. ▶️ Rap amb mel de romer - Xavi Ferraté ("Tot es mou")
4. ▶️ Barretes energètiques de quinoa - Marc Ribas ("Cuines")
6. ▶️ Pastissets de mores - Marc Ribas ("Cuines")
7. ▶️ Croqueta de sobrassada amb poma i mel - Albert Ortiz ("Cuines")
8. ▶️ Coc amb mel - Rosa Balcebre ("Cuines")
9. ▶️ Coca de sobrassada amb mel i llardons - Rosa Munné ("Cuines")
10. ▶️ Magret d'ànec amb pebrada - Fundació Alícia ("Sota Terra")
11. ▶️ Cuixa de xai rostida amb mel i romaní - Isma Prados ("Cuina x Solters")
12. ▶️ Llaminera de porc amb mel i cervesa - Isma Prados ("Cuina x Solters")
13. ▶️ Púding de mel - Isma Prados ("La cuina de l'Isma")
14. ▶️ Mousse de torró d'Agramunt - Ramon Ribera Vicens ("Dolça Catalunya")
