Ingredients per a quatre persones
1/2 quilo de bacallà esqueixat
1 raig d'oli d'oliva extra verge
1/2 litre d'oli de girasol
4 grans d'all
1 dl llet sencera
Preparació
- Dessaleu el bacallà amb un parell d'aigües. Escorreu-lo bé.
- En un cassó amb un raig d'oli d'oliva extra verge, feu-hi ofegar sense que agafin color els alls laminats.
- Tot seguit, tireu-hi el bacallà i doneu-li un tomb que es cogui lleugerament.
- Quan comenci a treure aigua, traieu el cassó del foc i amb l'ajuda d'un morter aneu esmicolant el bacallà que es faci una pasta.
- Aneu afegint a poc a poc, un fil d'oli i aneu triturant i lligant com si es tractés d'una maonesa.
- Mentre aneu lligant amb l'oli, aneu incorporant petits raigs de llet.
- Quan la brandada estigui ben lligada i ferma, ja podeu parar.
- Poseu-la en petites cassoletes i serviu-lo amb unes bones torrades de pa de pagès.
