El millor croissant artesà de mantega d'Espanya es fa a la pastisseria Canal de Barcelona
La pastisseria Canal de Barcelona s'ha proclamat guanyadora de la 18a edició del Concurs del Millor Croissant Artesà de Mantega d'Espanya 2025.
L'establiment, fundat el 1970 i amb dos establiments al barri de Sant Gervasi, ha esdevingut una referència en defensa de la pastisseria artesana tradicional, sempre amb un toc actualitzat.
Amb Toni Vera al capdavant, la pastisseria ja s'havia endut el premi en tres edicions anteriors: el 2016, el 2019 i el 2022.
Els reconeguts xefs Oriol Castro (Disfrutar), Artur Martínez (Aürt) i Jordi Vilà (Alkimia), juntament amb pastissers com Andreu Sayó (Brunells) i Jon García (Jon Cake), entre altres, han format part del jurat del concurs.
A la competició hi han participat una seixantena de forns de deu províncies diferents.
Productes de primera qualitat
El concurs té com a objectiu incentivar i premiar els coneixements i les habilitats dels pastissers artesans en un producte tan emblemàtic com el croissant.
Vera ha explicat en recollir el guardó que ha presentat el croissant "de sempre" i que la clau del seu èxit és l'ús de productes de primera qualitat.
Entre els guanyadors d'edicions anteriors hi ha la pastisseria Brunells (2024), Gil Prat (2023), Canal (2022), Panem (2021), Brunells (2020), Canal (2019), Sant Croi by Albert Roca (2018), Prat "Can Carriel" (2017) i Vallflorida Xocolaters (2016).
