Un croissant de la pastisseria Canal
Un croissant de la pastisseria Canal (3Cat)

El millor croissant artesà de mantega d'Espanya es fa a la pastisseria Canal de Barcelona

L'establiment ha guanyat el premi al millor croissant artesà de mantega d'Espanya per quarta vegada
Redacció/Agències
1 min

La pastisseria Canal de Barcelona s'ha proclamat guanyadora de la 18a edició del Concurs del Millor Croissant Artesà de Mantega d'Espanya 2025.

L'establiment, fundat el 1970 i amb dos establiments al barri de Sant Gervasi, ha esdevingut una referència en defensa de la pastisseria artesana tradicional, sempre amb un toc actualitzat.

Toni Vera, de la pastisseria Canal, amb el guardó al millor croissant de l'Estat
Toni Vera, de la pastisseria Canal, amb el guardó al millor croissant de l'Estat (ACN/Oriol Escudé)

Amb Toni Vera al capdavant, la pastisseria ja s'havia endut el premi en tres edicions anteriors: el 2016, el 2019 i el 2022.

Els reconeguts xefs Oriol Castro (Disfrutar), Artur Martínez (Aürt) i Jordi Vilà (Alkimia), juntament amb pastissers com Andreu Sayó (Brunells) i Jon García (Jon Cake), entre altres, han format part del jurat del concurs.

A la competició hi han participat una seixantena de forns de deu províncies diferents.

Productes de primera qualitat

El concurs té com a objectiu incentivar i premiar els coneixements i les habilitats dels pastissers artesans en un producte tan emblemàtic com el croissant.

Diversos croissants presentats al concurs
Diversos croissants presentats al concurs (ACN/Oriol Escudé)

Vera ha explicat en recollir el guardó que ha presentat el croissant "de sempre" i que la clau del seu èxit és l'ús de productes de primera qualitat.

Entre els guanyadors d'edicions anteriors hi ha la pastisseria Brunells (2024), Gil Prat (2023), Canal (2022), Panem (2021), Brunells (2020), Canal (2019), Sant Croi by Albert Roca (2018), Prat "Can Carriel" (2017) i Vallflorida Xocolaters (2016).

Avui és notícia

Més sobre Gastronomia

Mostra-ho tot