El millor panellet de pinyons es fa a la pastisseria Faixat de Barcelona
S'acosta la Castanyada i les pastisseries ja s'omplen de panellets. L'estrella continua sent el clàssic de pinyons. Els millors són els de la pastisseria Faixat, a Barcelona, segons la Ruta dels Millors Panellets de Pinyons de Catalunya, que ha premiat Enric Faixat amb el Panellet d'Or d'entre 65 mestres pastissers i forners del país.
El jurat ha valorat diversos aspectes dels panellets, com ara l'estructura, la imatge exterior, el massapà, la qualitat dels pinyons, el gust i l'estructura en boca.
La pastisseria Faixat va obrir les portes el 1929, quan dos germans van adquirir l'antiga pastisseria La Argentina, al carrer Enric Granados, 60. Una de les novetats va ser deixar l'obrador a la vista dels clients. Ara, la pastisseria Faixat és al carrer de Muntaner 159-161 --amb Còrsega-, on la família també havia adquirit el 1992 l'antiga Pastisseria Pujades.
Els últims anys també han rebut la Fava de Cacau, que guardona les 50 millors pastisseries de Barcelona, i el tercer premi al millor pa de Sant Jordi 2025.
La resta de premis queden repartits
El Panellet de Plata se l'han endut Miquel Maza, del Forn Oller de Barcelona, i Carles Rovira, de la Fleca Rovira de Santa Agnès de Malanyanes.
El tercer premi, el Panellet de Bronze, ha estat per a Adan Sáez, de Xocosave de Riudoms.
