
El millor xuixo del món es fa en una pastisseria de Barcelona: "Cruixent i gens oliós"
La quarta edició del concurs ha premiat per primera vegada un establiment de Barcelona ciutat, la pastisseria Triomf del Poblenou
Redacció
10/03/2024 - 16.28 Actualitzat 13/03/2024 - 15.12
La pastisseria Triomf, situada a la Rambla del Poblenou de Barcelona, s'ha endut el premi al millor xuixo del món en la quarta edició del certamen que s'ha fet a l'Escala, a l'Alt Empordà.
Per primera vegada l'ha guanyat una pastisseria de la ciutat de Barcelona.
La seva propietària, Gisela Bellart, ha explicat a Catalunya Ràdio que era el quart cop que optaven al premi: "No enteníem per què, però no guanyàvem. Pensàvem que era perquè no som de Girona, però hem anat fent canvis i ho hem aconseguit."
Uns criteris exigents
El jurat valorava, sobretot, l'aspecte visual exterior, el gust equilibrat entre el fregit i la crema, la cocció interior i exterior de la massa i la qualitat de la fregida.
La conductora del programa gastronòmic de Catalunya Ràdio "Un restaurant caníbal a Berlín", Paula Molés, formava part del jurat.
Ha explicat a Catalunya Informació que hi ha hagut unanimitat en el veredicte: "Realment hem comprovat com és de difícil fer un bon xuixo. Has de dominar moltes tècniques: la de la crema, la de la pasta de full i també la de la fregida":
"La crema del guanyador era perfecta, amb tocs de llimona, de canyella i de vainilla. Era cruixent i gens oliós."
A partir d'aquesta edició, la seu del concurs serà itinerant i Barcelona acollirà la pròxima.
Avui és notícia
El ministeri investiga si el brot de pesta porcina africana ha sortit d'un laboratori
S'amplia la prohibició d'accés als espais naturals per la pesta porcina: consulta els 91 municipis
La Comissió Europea desaconsella sacrificar senglars i recomana deixar que el virus actuï
Tres milions de porcs i senglars morts: el viatge de la pesta porcina per la Unió Europea
Senglars: d'estar prop de l'extinció a ser un risc per a l'expansió de la pesta porcina africana