Canelons Rossini
De remolatxa, marisc, bolets, salmó... Aquests són els millors canelons de 3Cat!

Els canelons, els que mai fallen: les millors receptes per Sant Esteve

Rostit, calçots, tòfona, bolets, escamarlans, remolatxa... Canelons de tot el que et puguis imaginar i més, amb receptes de "Cuines" i altres programes
5 min

A Catalunya, Sant Esteve és sinònim de canelons. El rostit aprofitat, la beixamel fumejant i el gratinat cruixent formen part del nostre ADN. Però actualment els canelons van molt més enllà dels clàssics de carn.

Dels d'aprofitament del rostit a les versions més innovadores, repassem les 20 millors receptes de canelons del "Cuines" i d'altres programes de 3Cat per celebrar un Sant Esteve de primera.

Canelons tradicionals: els que no poden faltar

1. Canelons de carn

La recepta més familiar: pollastre rostit, botifarra negra, foie i carn d'olla, tot lligat amb beixamel i formatge Urgèlia. Els de tota la vida, però amb el toc Marc Ribas!

2. Canelons de pollastre a l'ast

Una idea d'aprofitament de Gessamí Caramés: pollastre esfilagarsat, beixamel cremosa i un gratinat de mozzarella i gruyère. Uns canelons ràpids, pràctics i irresistibles.

3. Canelons Rossini

Ribas en proposa una versió de luxe amb vedella, porc, pollastre, foie i tòfona. El farciment es fa amb un rostit intens i la salsa combina nata reduïda, brou de carn i xiitakes.

Uns canelons que són més aviat una festa major al plat!

Amb la delicatessen de temporada: la tòfona

4. Caneló de tòfona

Intens i deliciós, aquest caneló de rostit de vedella, menuts de pollastre, foie i beixamel trufada no te'l pots perdre. Coronat amb tòfona ratllada i una reducció de brou, és realment elegant!

5. Canelons d'escamarlans i tòfona

Escamarlans amb rovellons, ceba i conyac, tot embolcallat amb un suc de tòfona i una beixamel de llet d'ovella amb xantana.

Aquesta delicatessen de Paco Pérez servida amb salsa de tòfona i més escamarlans --saltats-- és per no oblidar!

Molts canelons vegetarians i vegans!

6. Canelons de calçots i emmental

Aquests canelons de calçots rostits estan embolcallats amb formatge emmental i banyats amb una beixamel vegetal feta amb llet de soja i ceps. S'acaben amb romesco i brots vegetals.

Si optes per un menú més lleuger, aquesta recepta de Teresa Carles és la teva!

7. Caneló d'escalivada

Tota una explosió de territori: albergínia, pebrot, ceba i porros fumats, lligats amb un romesco verd de festucs i un toc de parmesà. El caneló d'escalivada és un plat vegetarià imperdible.

Tota una explosió de territori!

8. Caneló de samfaina amb pesto rosso

Una altra obra de Marc Ribas: samfaina escalivada, ben reduïda i col·locada dins de tubs precuits de canelons, servit amb pesto rosso de pinyons i tomàquets secs. Pur Mediterrani!

9. Canelons de bolets i nous

Ceps i rossinyols saltats amb herbes, ceba rossa i un toc de ratafia; s'hi afegeixen nous picades i blat bullit.

Es gratinen amb beixamel, parmesà i avellanes i... voilà! Uns altres canelons Ribas al 100%.

Canelons de bolets i nous
Ribas al 100%

10. Caneló amb camagrocs

Més receptes silvestres, en aquest cas un caneló farcit de verdures sofregides (api, pastanaga, porro i all) i camagrocs, tot ben triturat.

Jordi Torra proposa aquesta recepta amb una beixamel que conté pols de ceps. Sona temptador, oi?

11. Caneló d'albergínia i mató

Adelf Morales proposa aquest caneló tan especial. Les làmines d'albergínia rostida emboliquen un farcit de mató i salsa de sèsam.

I com se serveix? Amb vinagreta de mel i soja i germinats. Es desfà a la boca!

Caneló d'albergínia i mató
Un caneló especial

Receptes de mar: la versió de Nadal més fina

12. Caneló de pasta d'arròs

La pasta d'arròs feta al vapor es farceix d'un saltat de porc, llagostins, verdures, xampinyons negres i salsa d'ostres.

S'amaneix amb soja, cacauets, brots de soja i menta. Un caneló exòtic de Ly Leap!

13. Canelons de gambes i carxofes

Arnau París proposa uns canelons suaus i mariners farcits de cues de gamba saltades amb all i carxofes confitades.

Tot cobert d'una salsa espessa feta amb fumet vermell i gratinat amb formatge. Ràpids i fins i amb molt de gust.

Suaus i mariners

14. Caneló de marisc amb salsa americana

Vieires, gambots, col verda, porros i vi blanc embolicats amb pasta fresca i servits amb una salsa americana feta amb caps de gambot. Tal com ho llegeixes: un caneló elegant i potent.

Més receptes de canelons amb carn

15. Caneló de fricandó

Una proposta de Marc Ribas en estat pur. La vedella es cou a baixa temperatura, s'esfilagarsa i es barreja amb un sofregit de xiitakes, ceba, pebrot, all, tomàquet concentrat, xocolata i fruits secs.

El caneló es cobreix amb una salsa de nata, brou i farina de cigró. Què, ja t'estàs posant el davantal?

16. Canelons de confit d'ànec amb salsa de bolets

Per al farcit, el confit d'ànec s'esmicola i se sofregeix amb escalunya i crema de llet. I la cobertura? Una beixamel de bolets i un punt de fetge d'ànec ratllat. Uns canelons intensos i suaus alhora!

Canelons de confit d'ànec amb salsa de bolets
Intensos i suaus alhora

17. Caneló de poma i botifarra dolça

Làmines fines de poma escaldada emboliquen el sofregit de ceba, all i botifarra dolça reduïda amb vi ranci i caldo. Tot plegat amb una salsa de reducció del mateix vi, caldo i mantega. Un caneló dolç-salat com cap altre!

Canelons freds i ideals per a esportistes

18. Caneló de salmó i alvocat

Aquesta creació d'Arnau París és irresistible. Utilitza el salmó fumat com a làmina exterior i es farceix amb alvocat, ceba tendra i formatge crema.

Un caneló fresc, ràpid i perfecte com a entrant de qualsevol menú de Nadal!

19. Caneló de bou wagyu en tàrtar

És una secció plena de grans noms, com Carles Abellán, que presenta aquest caneló. Les làmines d'alvocat fan de pasta i el farcit és un tàrtar de wagyu amb mostassa, Perrins, tabasco i xerès. Impressionant!

20. Caneló de remolatxa i tàrtar de vedella

Un caneló de remolatxa i tàrtar de vedella per al·lucinar. Les làmines de remolatxa escalivada emboliquen un tàrtar de filet amb tàperes, cogombre, rovell d'ou i condiments.

Es corona amb vinagreta de remolatxa i grans de mostassa hidratats. És la joia final de Vicenç Fajardo.

Caneló de remolatxa i tàrtar de vedella
Per al·lucinar!

Sant Esteve és la millor excusa per parar la taula gran i sorprendre, tant si t'estimes més els canelons de tota la vida com si vols jugar amb versions marineres, vegetals o d'alta cuina. Tria el teu preferit i... atreveix-t'hi!

Temes relacionats

Avui és notícia

Més sobre Cuines

Mostra-ho tot