Europa autoritza el Fibrimex, un enzim que permet fer un bistec de diverses carns
Un tros de carn de porc i un de pollastre units perfectament en un bistec, com si fossin un de sol. Això és el que ofereix el Fibrimex, el nom comercial d'un enzim animal que permet combinar diferents peces de carn de manera que tinguin l'aparença d'un sol tros. Aquesta tipus de carn ja fa temps que es pot trobar als Estats Units i a Holanda. A casa nostra, en canvi, és pràcticament desconeguda, però podria fer-se popular. La Comissió Europea l'ha autoritzada perquè diu que és del tot segura.
1 min
Porc i pollastre en un sol bistec. Encara que sembli increïble, és possible. Es pot fer gràcies a un enzim animal que una companyia comercialitza amb el nom de Fibrimex. En realitat és la proteïna fibrina que actua com a cola entre els teixits animals. S'extreu de la sang i serveix per coagular, unint diferents trossos de carn de manera que el resultat tingui l'aparença d'una sola peça.
Aquesta proteïna ja fa temps que es fa servir als Estats Units i a Holanda. De fet, l'empresa que comercialitza el producte és holandesa, Sonac. A Catalunya el Fibrimex és pràcticament un desconegut. Ara per ara, la indústria càrnica no té problemes per aprofitar els trossos sobrants de tallar les peces senceres. El que es coneix com a retall es transforma en embotits, botifarres, hamburgueses o canelons.
Fibrimex no només permet unir diversos trossos de carn, sinó també retalls del mateix material de manera imperceptible. Per això, la Comissió Europea ha de dir quina informació cal donar al consumidor. De moment, la UE ha demanat a totes les empreses que comercialitzen enzims que presentin la documentació que garanteixi que són innocus.
El Fibrimex no és l'únic aglutinador alimentari. Els coneguts com a palets de cranc també incorporen substàncies similars.
Aquesta proteïna ja fa temps que es fa servir als Estats Units i a Holanda. De fet, l'empresa que comercialitza el producte és holandesa, Sonac. A Catalunya el Fibrimex és pràcticament un desconegut. Ara per ara, la indústria càrnica no té problemes per aprofitar els trossos sobrants de tallar les peces senceres. El que es coneix com a retall es transforma en embotits, botifarres, hamburgueses o canelons.
Fibrimex no només permet unir diversos trossos de carn, sinó també retalls del mateix material de manera imperceptible. Per això, la Comissió Europea ha de dir quina informació cal donar al consumidor. De moment, la UE ha demanat a totes les empreses que comercialitzen enzims que presentin la documentació que garanteixi que són innocus.
El Fibrimex no és l'únic aglutinador alimentari. Els coneguts com a palets de cranc també incorporen substàncies similars.