
Les receptes de "Cuines"
Gelats, polos i granissats: per combatre la calorada
Postres fredes i gelats casolans per refrescar-te sense sortir de casa
22/07/2024 - 08.00 Actualitzat 19/09/2025 - 12.19
Ets més de gelat o de polo? T'apassionen els bescuits o prefereixes els granissats? Si ets fan d'aquestes postres refrescants, et proposem un munt de receptes per fer a casa que t'ajudaran a combatre les altes temperatures.
Els gelats es poden consumir tot l'any, però a l'estiu es converteixen en autèntics imprescindibles. Fer-los pel teu compt eet garanteix uns ingredients de qualitat i, a més, et permet jugar amb sabors, textures i formats. Gelat, polo, bescuit, granissat? T'és igual mentre sigui ben fred?
Per ajudar-te, recopilem les receptes d'aquestes postres gelades que Marc Ribas, Gessamí Caramés i Arnau París han fet a "Cuines" i també Paula Alòs, al "Manduka". N'hi ha d'irresistibles. Per quina comences? Ja t'avisem... a primer cop d'ull no hi trobaràs els clàssics. Ni xocolata, ni vainilla, ni nata, ni maduixot... Però sí que hi són, amagats dins d'alguna proposta més original.
Granissats refrescants
Granissat de mandarina
Mandarines (o taronges), menta, poma... i una base de iogurt grec. Sona bé, oi? El granissat de mandarina de Marc Ribas és ric en vitamina C i molt refrescant.
Granissat de llimona
Llimones, llima, un toc de gingebre i una base de cogombre a daus ben petits. Aquest és el granissat de llimona que proposa Gessamí Caramés.
Gelats clàssics amb un toc especial
Gelat amb xocolata
Un gelat casolà de Gessamí Caramés fet sense geladora, sense que quedi cristal·litzat.
Gelat de torró
Pot ser que encara tinguis restes de Nadal? Alguna barra de torró de Xixona que no vau ser capaços d'acabar? La pots convertir en unes postres d'estiu. Aquest gelat de torró no és precisament de règim, però un dia és un dia.
Gelat de tall de tres colors
Clàssic i vistós, amb tres capes de sabors diferents. Tot un homenatge al gelat de la nostra infantesa.
Gelat de pal de mascarpone amb xocolata i ametlla
Una recepta cremosa amb mascarpone, banyada en xocolata i ametlla. Senzill i elegant.
3 gelats amb fruita per aprofitar, refrescar i sorprendre
Gelat de fruites
Arnau París explica que, quan compra fruita, en congela una part i així ja té sempre fruita a punt per fer un batut, un pastís o un gelat al moment, com en la recepta que proposa.
El gelat superenergètic de fruita del "Manduka"
Paula Alòs, amb l'ajuda de Pati Pla, prepara uns gelats que poden ser una bona solució per evitar malbaratar aquelles peces de fruita que tens a casa i que no tens temps de consumir o que ja estan massa madures.
Gelat d'alvocat i plàtan amb sopa de vainilla
Una combinació sorprenent: cremositat de l'alvocat i la dolçor del plàtan, servits amb una sopa lleugera de vainilla.
Polos i gelats amb pal: divertits i irresistibles
Polos de fruita de pinyol
Fets amb cireres, préssec i mango. Gessamí Caramés ens demostra que la fruita madura pot convertir-se en una delícia congelada.
Polos d'orxata i llimona
Refrescants, sorprenents i molt fàcils: només necessites orxata i suc de llimona. Un toc cruixent de xocolata i xufles per sobre i cap al congelador!
Chocobananos
Una recepta tradicional d'Hondures: plàtan congelat, banyat amb xocolata i decorat amb fruits secs o encenalls. Boníssim i apte per a tots els públics.
Bescuits i dolços amb l'ànima congelada
Bescuit de cafè amb xocolata i menta
Una recepta clàssica amb un gir refrescant. Ideal per acompanyar una bola de gelat o servir com a postres completes.
Bescuit tropical de plàtan, pinya i coco
Una combinació deliciosa, arrebossada amb xocolata i ben fresqueta. Semblarà un pastisset d'estiu, però amb sorpresa a dins.
Gelat de xuixo
Una idea tan bojament genial que no sabràs si estàs menjant un xuixo o un gelat: la massa cruixent amaga un farcit gelat amb gingebre.
Bombons de raïm i xocolata
Senzills i molt efectius. Raïm congelat cobert de xocolata desfeta i refredat de nou. Un snack llaminer per tenir sempre a punt.
Gelat de iogurt hipocalòric
Per si vols una opció més lleugera, aquest gelat de iogurt et dona frescor sense remordiments. El pots aromatitzar amb fruites, menta o mel.
Ara que ja tens moltes idees per fer gelats i postres fredes a casa, només et queda triar la teva favorita i gaudir de la frescor d'un estiu ben dolç. Bon profit i molta frescor!
Avui és notícia
S'amplia la prohibició d'accés als espais naturals per la pesta porcina: consulta els 91 municipis
Tres milions de porcs i senglars morts: el viatge de la pesta porcina per la Unió Europea
Senglars: d'estar prop de l'extinció a ser un risc per a l'expansió de la pesta porcina africana
El preu del porc segueix baixant en picat per evitar excedents i facilitar l'exportació a Europa
Alemanya aprova la polèmica llei que recupera el servei militar voluntari