La Generalitat impulsarà un pla perquè els productes ecològics arribin al gran públic
Per elaborar el pla es crearà un grup de treball conjunt entre la Direcció General de Comerç i l'Associació de Productors, Elaboradors i Comerciants de Productes Agroalimentaris Ecològics (Apecpae) que estudiarà l'oferta i la demanda del sector i definirà les línies d'actuació.
Catalunya és la primera comunitat espanyola en elaboració de productes d'origen ecològic, i el volum de negoci augmenta al voltant d'un 20% anual, segons dades de la Generalitat. Així mateix, és la comunitat que més productes d'aquest tipus consumeix, un 25% del total de l'estat espanyol, amb un volum de 75 milions d'euros.
Tot i això, un dels objectius de la Generalitat serà millorar la competitivitat d'aquests productes i la comercialització per incrementar-ne el consum. "Si és més fàcil accedir a aquests productes la demanda a Catalunya augmentarà moltíssim", ha afegit Valdero.
També des de Nuremberg, la directora d'Alimentació de la Generalitat, Montserrat Gil de Bernabé, ha advocat per augmentar el consum de productes ecològics, tant a Catalunya com a Espanya, ja que considera que tenen un retard respecte d'Europa, on els mercats estan més madurs.
Biofach, centre de l'agricultura ecològica
La fira Biofach de Nuremberg, la més important del món dedicada a l'agricultura ecològica i els seus productes, acull 28 empreses catalanes que compten amb un espai propi de 120 metres quadrats. Els productes exposats van des de patés, sucs i productes derivats de la soja fins a salses, pasta, vins, embotits i olis, entre d'altres.
Aquesta fira, que té 2.500 expositors, rebrà entre 45.000 i 50.000 visites de professionals, cosa que és una "gran oportunitat de negoci per a aquestes empreses". Una altra de les comunitats autònomes espanyoles amb una presència més gran a la fira és Andalusia, la primera productora de productes ecològics del país.