La Maria, l'àvia de 105 anys que conserva la tradició ratafiaire de la família
Maria Canaleta s'encarrega de preservar la recepta de la ratafia que elaborava la seva àvia el 1886 amb herbes autòctones de les muntanyes catalanes
Redacció
09/11/2025 - 08.49 Actualitzat 20/11/2025 - 11.58
La tradició ratafiaire a la família de Maria Canaleta es remunta al 1886, amb la recepta de la seva àvia Joaquima. La Maria, que ara té 105 anys, encara té cura de les plantes que fan servir per elaborar la ratafia: herbes autòctones del Montseny, les Guilleries i el Collsacabra.
Aquesta recepta ancestral que s'ha transmès durant sis generacions ara s'ha recuperat amb motiu de la Fira de la Ratafia, que se celebra aquest cap de setmana a Santa Coloma de Farners, a la Selva. Un equip de 3CatInfo l'ha anat a conèixer.
Avui és notícia
La Marató 2025 contra el càncer: tot a punt per a gairebé vint hores de solidaritat
La importància dels cribratges en la detecció precoç del càncer: quins hi ha i quan s'han de fer
Coral, pacient de càncer de pàncrees: "Tens antecedents familiars i t'imagines el pitjor"
Els socis d'investidura pressionen Sánchez perquè mogui fitxa pels escàndols que esquitxen el PSOE
Els pescadors catalans podran pescar finalment 143 dies al Mediterrani el 2026