Netflix Warner HBO
Frank Gehry
Pesta porcina africana
Operació sortida
Concerts Rosalía Lux
Assassinat d'Abu Shabab
Sandro Giacobbe
Servei militar Alemanya
Cas Helena Jubany
Portes obertes Parlament
Pla Moves III
Betis - Barça
Ferran Torres
Busquets Alba MLS

Bastonets saludables

La recepta amb moniato que serà el teu nou plat preferit (i mai ho hauries dit)

És el nou plat de moda i hi ha un motiu: aquests bastonets són tan gustosos com unes patates fregides, però en versió fit

Évelin Pérez

26/09/2023 - 10.25 Actualitzat 26/09/2023 - 10.29

Segur que te n'has fet un fart de veure'ls a Instagram: els bastonets de moniato són a tot arreu. I quan alguna cosa triomfa... al darrere sempre hi ha un motiu potent!

La cuinera Teresa Carles ens els ha recomanat perquè ho tenen tot per triomfar: és una recepta molt fàcil, molt sana i molt de temporada!

El pas a pas no té cap misteri. Hem de tallar els moniatos crus en bastonets, tal com faríem per preparar unes patates fregides. Els amanim amb all, un raig d'oli i unes herbetes (o espècies, al gust!). Cap al forn a 200 graus i en 15-20 minuts els tindrem a punt per prendre sols, dipejar (amb hummus, salsa de iogurt...) o com a acompanyament de carns i peixos. Com ens avisa la Teresa, "no quedaran cruixents, però sí rostidets!"

 

 

Receptes més enllà de la castanyada

Al "Tot es mou", la Teresa Carles ha explicat més aplicacions del moniato: "Els podem fer en crema, coure's al forn, fregir-los, podem fer unes llenties amb moniato estofat, espinacs i un toc de curri...". I, evidentment, aquesta pizza de tardor superoriginal, en què la crema de moniato substitueix el tomàquet.