Beti Badia llenties al curri
Aprenem a cuinar unes llenties al curri delicioses

La recepta d'estiu de Beti Badia: llenties al curri i altres hits per a la calor

Llenties, burrata i plats fàcils per combatre la calorada sense complicar-se
2 min

A la Beti Badia la coneixem per moltes coses: per ser la nostra referent en sexualitat amb "Afers interiors", per la seva proximitat, per trencar tabús, pel seu bon rotllo, pel seu "hola, caris" que ja és patrimoni d'EVA... I ara, també, per les seves receptes d'estiu.

Quan els termòmetres pugen, les ganes de cuinar baixen. Però això no vol dir que hàgim de viure a base de gaspatxo i gelats. Per això us portem alguns dels plats imprescindibles que no poden faltar al vostre menú per als pròxims mesos: ràpids, gustosos i no et faran suar més del compte. És el torn de la sexòloga amb la seva recepta estrella: llenties al curri amb el segell Weti Beti.

Amanides exprés que refresquen l'ànima

Abans d'entrar en matèria, la Beti ens recomana altres combinacions fresquetes molt fàcils (i healthies, també):

  • Tàrtar de tomàquet amb burrata. Un clàssic d'estiu ple de color i gust que mai falla.
  • Carbassó, tomàquet, formatge feta, cogombre i pesto. "Fàcil, simple i bo", ens ho apuntem i guardem per sempre.
  • I si s'hi afegeixen llenties, millor que millor.

La recepta estrella: llenties al curri

Coneguem els ingredients del plat que no pot faltar al menú de la Beti:

  • 1 all
  • 1 carbassó ratllat
  • 1 pastanaga ratllada
  • 1 ceba picada a dauets
  • 1 pot de llenties cuites
  • Llet de coco
  • Salsa de soja
  • Curri (si és bo, molt millor)
  • Opcional: 1 patata pelada i trossejada

Com es fa?

  • Daurar l'all a la paella amb un rajolí d'oli.
  • Afegir-hi el carbassó, la pastanaga i la ceba i sofregir-ho amb amor.
  • Tirar-hi curri al gust. Si ets de les que pensa que "més és millor", endavant.
  • Afegir les llenties cuites i cobrir-ho amb llet de coco.
  • Abocar-hi un bon raig de salsa de soja per donar-hi més gust. Truc: si la salsa queda massa salada, afegeix la patata pelada i trossejada, que absorbirà l'excés de sal com per art de màgia.
  • Deixar que faci xup-xup uns 30 minuts i... voilà! Ja tens la teva recepta estiu-friendly i taper-friendly aprovada per la Beti.
  • Pots afegir una miqueta d'arròs per acompanyar.
Llenties al curri (Pexels)

Consell EVA: guarda'n una ració per a l'endemà. Amb el repòs, el plat queda encara més gustós. I si et sobra llet de coco..., potser pots atrevir-te a fer algun batut tropical de postres o afegir-ne al cafè amb gel.

Avui és notícia