L'única granja catalana de grills per a consum humà és a Osona: "Es normalitzarà"
A Sant Miquel de Balenyà, a Osona, hi ha l'única empresa de Catalunya que cria grills, els engreixa i, en acabat, en fa farina destinada al consum humà. És un producte alimentari molt nou. De fet, fa només 3 anys que la Unió Europea permet que es comercialitzi.
L'empresa es diu Grillco i la idea de negoci va sorgir després de tastats els populars "chapulines" de Mèxic, país on els grills es fregeixen sencers.
Un dels tres socis fundadors d'aquesta granja, Francesc Picornell, té clar que a molta gent "li pot fer cosa" pensar que s'està menjant un insecte:
Som conscients de la barrera psicològica que hi ha, però estem parlant d'un producte molt adequat per a esportistes, consumidors que tenen cura de la seva dieta i gent gran.
Altament nutritiva
Com dèiem, la farina de grill és un aliment molt complet. Té un 70% de proteïna i conté molta vitamina B12, essencial per a un bon funcionament del cervell i del sistema nerviós. Picornell posa aquest exemple:
Amb dues cullerades de farina de grill tenim tota la vitamina B12 que necessitem diàriament
Però això no és tot, perquè aquesta farina també té un alt contingut en omega-3 i diversos aminoàcids.
Com és una granja de grills?
Com es fa la farina de grill?
Qui compra farina de grill?
Sí sí, està fet amb grills. Al principi sobta, però com que al mercat asiàtic ja està molt integrat jo penso que aquí s'anirà normalitzant a mesura que es vagi coneixent
