Musclos amb romesco i ceba tendra cruixent

1 min

Ingredients per a quatre persones

2 quilos de musclos

2 cebes tendres

100 g de farina

1/2 l d'oli d'oliva de gust suau per fregir

5 tomàquets madurs

1 cabeça d'alls

4 pebrots de romesco (remullats en aigua freda)

100 g d'avellanes torrades

50 g d'ametlles torrades

2 llesques de pa torrat

oli d'oliva extra verge

vinagre agredolç de vi negre

sal

cerfull

Preparació

  1. Passeu els musclos per aigua per treure les impureses i poseu-los en una olla al foc amb un petit raig d'aigua tapats. Deixeu-los que sobrin.
  2. Traieu-los del foc i aboqueu-los en una plata perquè es refredin. Separeu les closques, traieu els filaments i reserveu els musclos.
  3. Escaliveu dues tomates i la cabeça d'alls.
  4. Poseu una olla al foc amb aigua i quan arrenqui el bull, escaldeu els tomàquets, als quals prèviament haureu fet un tall. Refredeu-los amb aigua i gel, peleu-los, traieu-ne les llavors i talleu la polpa a daus de mig centímetre.
  5. Prepareu el romesco. En un morter piqueu les avellanes i les ametlles torrades amb un pols de sal. Afegiu-hi les tomates i els alls escalivats i pelats, la polpa dels pebrots de romesco i feu-ne una pasta. Incorporeu un xic d'aigua de la cocció dels musclos que us ajudarà a lligar el romesco.
  6. Aneu-lo lligant amb un bon raig d'oli i un petit raig de vinagre. Poseu-lo a punt de sal.
  7. Poseu oli al foc a escalfar. Talleu fines rodelles de ceba tendra , enfarineu-les i fregiu-les en oli roent. Poseu-les al damunt d'un plat amb paper secant per treure l'excés d'oli.
  8. Per presentar el plat, poseu els musclos posats a dins de la closca. Al damunt, hi poseu un parell o tres de daus de tomata, una cullerada de romesco i un parell de rodelles de ceba cruixent.
  9. Acabeu de decorar amb unes fulles de cerfull.

Temes relacionats

Avui és notícia

Més sobre Cuina

Mostra-ho tot