Ingredients per a quatre persones
1,5 kg de nero
2 branques de julivert
5 grans d'all
2 cebes
3 tomàquets ratllats
1 grapat d'ametlles torrades
la polpa de 4 nyores
1 llesca de pa fregit
2 dl d'oli d'oliva verge extra
1 l de brou de peix
1 raig d'absenta
12 cloïsses
sal
Preparació
- Netegeu el mero, ben escatat i sense tripes, i talleu-lo a rodelles.
- En una cassola de fons gruixut, sofregiu la ceba i tres alls picats amb un raig d'oli.
- En un morter, feu una picada amb les ametlles, un parell d'alls, el julivert, la polpa de les nyores i la llesca de pa fregit. Diluïu-la amb un xic de brou i afegiu-la a la cassola. Deixeu-ho coure dos minuts.
- Tot seguit, poseu-hi les rodelles de mero, prèviament salades, i deixeu-ho coure 5 minuts a foc viu. Tot seguit, poseu-hi les cloïsses i deixeu que cogui un minut més. Afegiu-hi l'absenta i porteu-ho a la taula per servir.
