Netflix Warner HBO
Frank Gehry
Pesta porcina africana
Operació sortida
Concerts Rosalía Lux
Assassinat d'Abu Shabab
Sandro Giacobbe
Servei militar Alemanya
Cas Helena Jubany
Portes obertes Parlament
Pla Moves III
Betis - Barça
Ferran Torres
Penal Bartra

Tip de cuina amb Carme Ruscalleda

Per què a tu no et queda mai la carn com al restaurant? Així es fa el filet perfecte

Després del truc viral perquè el peix no s'enganxi a la paella, que ja han vist més de 500.000 persones, arriba el secret per fer la carn al punt perfecta

Évelin Pérez

15/11/2022 - 16.03 Actualitzat 07/12/2022 - 16.24

La Carme Ruscalleda ho ha tornat a fer. D'una cosa tan senzilla com és fer un tall de carn a la planxa, que sembla que no tingui cap misteri, ens n'ha fet un màster. Té truc... i segurament portes tota la vida fent-ho malament.

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Per començar, la carn ("evidentment!", diu Ruscalleda) l'hem de tenir seca: no ha de ser mai molla de sang. Si té sang, l'assequem. 
  2. Després, com amb el peix: no posem l'oli directament a la planxa, sinó a la carn. Fil d'oli, sal i una mica de pebre. Freguem la carn per totes dues bandes, com fent-li un massatge. I un cop l'oli fregat, cap a la planxa o la paella antiadherent, sempre ben calenta. Només ho girem quan veiem que ja està rosset. 
  3. Si el tall és més gruixut, la cosa es complica una mica i hem de fer un pas previ: treure la carn de la nevera una estona abans, perquè el fred li toca molt el cor. Llavors no aconseguiríem tenir aquell punt rosa o vermell i que sigui calent. "Ens agrada al punt, però calent", remarca la cuinera. Per tant, fem aquell punt "chambré" fora de la nevera i procedim a fregar-lo amb oli, sal i pebre. Com que és més alt, el podem fer per totes dues bandes i fins i tot pels gruixos. 
  4. Si és un tall molt gruixut, Ruscalleda ens explica una tècnica per accedir a l'escalfor central. És tenir el forn calent, a 190 graus, i posar-hi la carn dos minuts perquè arribi la calor al cor. Aconseguirem que el centre quedi vermell, al punt, sagnant i calent. I no s'enganxarà mai!  

 

Quants anys fent-ho malament i només calia tenir present un manament d'or a la cuina: l'oli a la planxa, sense res, MAI.