Marc Ribas a 'Joc de cartes'
Quins han estat els millors moments de la temporada?

Plats exquisits i tensions intenses a "Joc de cartes": aquests són els millors moments de la temporada

Marc Ribas s'acomiada de la temporada de tardor amb les escenes més icòniques
4 min

Després de més de 3.000 quilòmetres de ruta, "Joc de cartes" tanca la temporada de tardor. Durant aquests mesos, hem viscut veritables batalles gastronòmiques, menús diaris de luxe, plats tradicionals reinventats, cuina de fusió trencadora i postres que ens han deixat sense paraules.

Però, com ja sabem, entre fogons i taules també hi ha hagut temps per a picabaralles, retrets entre els comensals i sí, més d'una llàgrima després de les valoracions. És per això que us portem una selecció dels moments més icònics. Els repassem?

Quan posar el dit a la campana va fer més mal que el xili

El capítol dedicat al restaurant més picant del Baix Llobregat no només va oferir plats carregats de xili, sinó també una gran dosi de tensió entre els concursants. El moment culminant va arribar quan en Jordi va posar el dit a la campana extractora del restaurant de l'Ismael per comprovar-ne la neteja.

"El Jordi és de llengua afilada, però una cosa és ser així i l'altra és anar a posar-hi el dit", va lamentar l'Ismael, visiblement molest per la situació. Un gest que, sens dubte, va deixar clara la tensió del moment i va tancar qualsevol dubte sobre la rivalitat entre tots dos restauradors.

El restaurant que va tancar abans d'emetre's el programa

En el mateix episodi, el Guasabi Street Sushi de Xavi Garmendia, a Gavà, va tancar portes abans d'emetre's el programa. Malgrat oferir un viatge gastronòmic al Japó, va obtenir el pitjor resultat de la nit. El seu concepte de menjar per emportar no va encaixar bé amb l'ambient competitiu del programa i una de les seves errades va ser la dificultat d'en Xavi per explicar què era el wasabi. Tot i això, el restaurant va destacar pel bao, que va ser el seu plat estrella.

La millor nota de la temporada i la segona pitjor de la història

A Santa Coloma de Gramenet, on es buscava el millor menú de la ciutat, la Loli va aconseguir un 9,3 pel menjar, la millor nota de la temporada. Però la valoració del Marc va capgirar els resultats i no li va servir per guanyar. Per altra banda, al Vallès, la Lídia va rebre un 3,3, la segona nota més baixa de la història de "Joc de cartes", després de la polèmica per la neteja i la seva actitud amb les postres.

Amics enfrontats per una puntuació a la Vall d'Aran

A la Vall d'Aran, l'Héctor i el Víctor, amics de fa anys, van xocar quan van haver de puntuar-se. L'Héctor no es va creure que el seu amic li posés un quatre per la neteja del restaurant. "Això és una marranada!", va exclamar. El Víctor, per la seva banda, el va acusar de jugar brut. El que va començar com una disputa per la puntuació va acabar amb una relació tensada.

Estirada d'orelles del Marc Ribas a un concursant

El presentador va deixar clar a l'episodi del millor plat tradicional de Barcelona que no tolera les injustícies a les puntuacions. Quan el concursant Cristian, propietari de Can Portell, va lloar una de les seves rivals, l'Elena, però li va acabar donant un 6, el Marc Ribas no es va quedar en silenci.

La discrepància entre les seves paraules i la puntuació final va encendre els ànims, i Ribas no va dubtar a fer-li veure la incongruència.

La frase més bèstia de la temporada: "Qui està a la cuina no en té ni idea"

Al barri de Gràcia, en plena ruta per trobar la millor tapa de Barcelona, el Marc Ribas va topar amb uns plats que no hi havia per on agafar-los. El resultat? Una de les frases més lapidàries de la temporada: "És cosa meva o qui està a la cuina no en té ni idea?" Val la pena recuperar el moment:

I a tu, quin moment de la temporada t'ha deixat sense paraules? Si vols reviure aquests moments i veure tot el que ha passat a la temporada de tardor, pots recuperar tots els episodis a través d'aquest enllaç. Fins aviat!

Avui és notícia