Netflix Warner HBO
Frank Gehry
Pesta porcina africana
Operació sortida
Concerts Rosalía Lux
Assassinat d'Abu Shabab
Sandro Giacobbe
Servei militar Alemanya
Cas Helena Jubany
Portes obertes Parlament
Pla Moves III
Lando Norris
Xabi Alonso
Real Madrid Celta de Vigo

El matí de Catalunya Ràdio

Quatre receptes per fer en menys de 3 minuts

Hummus de remolatxa, truita de patates xips, pa fregit estil "fritos" i emulsió de iogurt i anxoves per llepar-te'n els dits

01/12/2021 - 13.48 Actualitzat 01/12/2021 - 15.36

1. Hummus de remolatxa

Ingredients:

  • Cigrons cuits
  • Remolatxa bullida
  • 2 cullerades de tahina
  • Suc de mitja llimona
  • Oli d'oliva
  • Aigua

Agafem el vas del túrmix o la Thermomix i hi aboquem abans de tot els cigrons i la remolatxa. Seguidament, hi posem un parell de cullerades generoses de tahina, el suc de mitja llimona, oli d'oliva i aigua fins a aconseguir la textura que us agradi... Ho triturem i ho assaborim!

2. Truita de patates xips

Ingredients:

  • 2 o 3 ous  
  • 1 bossa de patates xips
  • Nata líquida per cuinar
  • Sal
  • Pebre

Com qualsevol altra truita, hem de batre els ous i posar tots els ingredients en una paella. En aquest cas, hi afegim un grapat de patates xips, un raig de nata líquida, sal i pebre al gust i ho remenem durant mig minut. Un cop feta per sota, pleguem la truita sobre si mateixa i ho servim!

La truita de patates de tota la vida amb un gir divertit (Pixabay)

3. Pa fregit estil "fritos"

Ingredients:

  • "Tortillas" de blat de moro
  • Sal  
  • Pebre

Tallem les "tortillas" en tires d'un parell de centímetres d'amplada i les fregim. Les traiem de l'oli i hi tirem espècies, sal i pebre al gust. Poden servir-ho per sucar alguna salsa, per acompanyar una sopa o com a aperitiu.  

Molt útil per acompanyar qualsevol salsa o per picar abans de dinar (Melissa Walker Horn/Unsplash)

4. Emulsió de iogur i anxoves

Per amorosir una amanida de fulles amargants d'escarola, endívia i col blanca.

Ingredients:

  • Iogurt cremós
  • 8 filets d'anxova
  • Oli de la llauna d'anxoves
  • Oli de gira-sol

Agafeu un pot del túrmix i hi poseu tres cullerades generoses de iogurt ben cremós, vuit filets d'anxova i una mica de l'oli de la llauna, l'acabeu d'omplir fins a tres quarts d'oli de gira-sol. Ho aneu emulsionant de baix a dalt agafant l'oli amb cura i a poc a poc, fins a aconseguir una emulsió muntada i cremosa de gust espectacular!

Excel·lent salsa per acompanyar l'escarola, l'endívia i la col blanca (Pixabay)