Pla detall d'una copa de vi blanc en el moment de ser servida, al costat d'una copa de vi negre. Imatge de l'11 de desembre del 2018 (horitzontal)

Retirar el vi i la cervesa del menú del dia seria una bona mesura?

Director creatiu i expert en continguts de televisió
1 min

El Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes estarien estudiant promoure la dieta mediterrània demanant als restaurants que retirin dels seus menús les begudes alcohòliques, és a dir, el vi i la cervesa. El diari La Razón publicava que Sanitat vol prohibir el vi i la cervesa als menús del dia. Ayuso corria a tuitejar que el govern sumava una nova prohibició a la seva llista de llibertats. Però ni La Razón tornava a tenir "razón", ni Ayuso podrà fer brollar vi de la Cibeles per contrarestar el govern central.

Resulta que no són prohibicions sinó recomanacions de Sanitat que pretenen millorar la nostra salut cardiovascular. No dinar bevent alcohol és una de les moltes recomanacions que inclou el projecte i que les comunitats autònomes podran aplicar, o no. A l'estat espanyol les malalties cardiovasculars són la primera causa de mortalitat. El 2020 van provocar 120.000 morts. Potser per tot això Sanitat ho recomana.

Vull recordar que el menú del dia va ser un invent de Manuel Fraga Iribarne, que, sent ministre de Turisme de Franco, va imposar aquest menú de tres primers, tres segons, aigua o vi i postres. Per tant, i amb la llei de memòria històrica a la mà, trobo bé revisar, també, aquest vestigi del franquisme. Brindem, doncs, per aquesta recomanació amb aigua de l'aixeta, que ara, als bars, haurà de ser gratis.

Avui és notícia

Més sobre Salut

Mostra-ho tot