Els cargols, un producte amb tradició a la cuina francesa (iStock)

Roben 90.000 euros en cargols a un proveïdor de restaurants de luxe i amb estrella Michelin

L'Escargot des Grands Crus ha denunciat el robatori de 450 quilos de cargols a Bouzy, França
Redacció
1 min

Els lladres s'han emportat 450 quilos de cargols d'una empresa familiar al poble francès de Bouzy, a la regió vinícola de Montagne de Reims, que es calcula que poden tenir un valor d'uns 90.000 euros.

L'Escargot des Grands Crus es dedica a criar-ne des de fa 26 anys i, a més de la venda directa a clients particulars, treballa per a restaurants de luxe, inclòs Les Crayères de Reims, amb dues estrelles Michelin. Segons l'empresa, té una producció anual de 350.000 cargols, és a dir, cinc tones.

El responsable de l'explotació, Jean-Mathieu Dauvergne, ha fet públic el robatori "de l'estoc de cargols frescos i congelats" i ja ha presentat la denúncia. La tanca que envolta la finca estava tallada i han accedit a totes les instal·lacions, i han buidat prestatges, neveres i congeladors.

El robatori coincideix en un moment de molta feina, per Nadal i Cap d'Any. En una publicació a Facebook, Dauvergne parla d'"un veritable cop per a tot l'equip" i anuncia que estan fent "tot el possible per reposar l'estoc".

"Definitivament, aquesta no és la publicació que teníem previst escriure ara que s'acosten les festes", diu al missatge.

Altres criadors s'han ofert per vendre a Dauvergne part de la producció, a preus reduïts, segons ha informat France Info.

L'empresa cobreix tots els passos, des del naixement fins al producte ja elaborat i llest per menjar. El gerent de L'Escargot des Grands Crus també ha advertit que una part del que han robat els lladres estava a mig procés i "no es pot consumir directament."

Avui és notícia

Més sobre França

Mostra-ho tot