Netflix Warner HBO
Frank Gehry
Pesta porcina africana
Operació sortida
Concerts Rosalía Lux
Assassinat d'Abu Shabab
Sandro Giacobbe
Servei militar Alemanya
Cas Helena Jubany
Portes obertes Parlament
Pla Moves III
Betis - Barça
Ferran Torres
Busquets Alba MLS

Tip de cuina amb Carme Ruscalleda al "Tot es mou"

Sí, ho fas malament: per això se t'enganxa el peix a la planxa (i el truc perquè mai et torni a passar)

Vens del mercat i t'imagines dinant un filet de peix impecable... però acabes amb la meitat del peix enganxat a la paella i mig desfet. No, no és que siguis un desastre de la cuina: ens passa a tots i acabem de saber el truc -senzillísim- per evitar-ho

31/10/2022 - 16.16 Actualitzat 31/10/2022 - 18.22

Amb els temes importants, no te la pots jugar: has de preguntar als millors. Així que li hem demanat a la Carme Ruscalleda que fes el favor d'explicar-no com cuinar peix a la planxa... sense destrossar-lo. Esverats hem quedat en descobrir que ho estàvem fent fatal... i que la manera de corregir-ho és facilíssima.

 

 

És així de senzill: MAI s'ha de tirar l'oli directament a la planxa o a la paella abans de posar-hi el peix. "Mai de la vida!", remarca Ruscalleda, "és pecat mortal!"  La raó, segons ens explica la cuinera, "perquè es volatilitza i es crema". 

El que hem de fer és agafar el peix (o el filet), posar-hi una mica de sal, una mica d'oli i fregar-lo, com fent-li un massatge. I l'altre costat, igual. Ara sí, ja el podem posar a la planxa (o a la paella), que ha d'estar roent, ben calenta. En aquest cas, hi ha una reacció, "s'hi fa una crosteta", i el peix queda impecable. "No s'aferrarà mai, mai, mai", ens promet Ruscalleda.

 

 

Temps de rogers 

A "Tot es mou", a més d'explicar-nos aquest secret que tots posarem en pràctica a partir d'ara, Ruscalleda ens ha donat més opcions per cuinar un peix que ara està de plena temporada: el roger o moll de roca. A més de fer-lo a la planxa, ens ha explicat que el podem fer al forn d'una manera molt ràpida. Podem fer el peix escatat sencer, o bé els filets. En ambdós casos haurem de posar-hi una fulla de llimoner a sota, el peix, una mica de sal i pebre blanc (si ens agrada) i "tapar-lo" amb una altra fulla de llimona. Com si féssim un entrepà. Cap al forn (210-220º, 5 minuts), i llestos! La fulla "perfuma, s'expressa i li va de meravella al roger".