Per Dijous Gras, afartem-nos de botifarra d'ou!

Maria Nicolau ens explica d'on ve la tradició de menjar botifarra d'ou just el dia que comença el Carnestoltes
1 min

Carnaval és temps de disbauxa i excessos abans que arribi la Quaresma, aquelles setmanes de restriccions que --algú encara recorda-- mantenen viva la tradició de la purificació.

Però abans d'aquest període d'abstinència, arriba el moment d'afartar-se com si s'hagués d'acabar el món!

Carnestoltes arrenca el Dijous Llarder amb aquesta fartanera

"El Dijous Gras, botifarra menjaràs". La dita ho diu ben clar i, sense desmerèixer la truita o la coca de llardons, la xef Maria Nicolau corona la botifarra d'ou com a reina del Dijous Llarder.

Agafem tot el que queda de la matança del porc i ens ho mengem!

I per què botifarra d'ou? Perquè ara és temporada d'ous! Si parem atenció, totes les festes que hi ha ara giren al voltant de l'ou: la crema de Sant Josep, l'ou de Pasqua, la mona...

Sigui amb botifarra o sense, bon Dijous Llarder!

Avui és notícia