Aquesta pestanya està sel·leccionada
Accedeix al contingut de la pestanya
Accedeix al contingut de la pestanya
Accedeix al contingut de la pestanya
- AvuiAquesta pestanya està sel·leccionada
- dl. 14Accedeix al contingut de la pestanya
- dt. 15Accedeix al contingut de la pestanya
- dc. 16Accedeix al contingut de la pestanya
- dj. 17Accedeix al contingut de la pestanya
- dv. 18Accedeix al contingut de la pestanya
- ds. 19Accedeix al contingut de la pestanya
- dg. 20Accedeix al contingut de la pestanya
- dl. 21Accedeix al contingut de la pestanya
- dt. 22Accedeix al contingut de la pestanya
El “Mans” arriba a la 15a temporada en plena renovació i revolució. Un programa inquiet i que pretén ser un reflex de la cultura d'arrel, popular i tradicional al nostre país: una cultura de primer ordre, viva i rebel. Realitzen: Quim Rutllant i Ester Plana
Primer informatiu del dia amb el resum del més destacat de l'actualitat de les últimes hores a casa nostra i al món. Realitzen: Marta Bellès i Rita Marzoa.
Informació, entreteniment i molt més a “El suplement”, que t’acompanya amb tot l'esperit del cap de setmana. Realitza: Maria Alaminos
El cap de setmana a Catalunya Ràdio busquem el moment de l'anàlisi i el reportatge amb un informatiu a l'abast de tothom per entendre l'actualitat del món i la del territori.
“Gomets” és un pòdcast del SX3 per jugar en família al cotxe. Cada capítol inclou un joc amb deu preguntes que s'ha pensat per a un trajecte de 30 minuts i permet aprendre, debatre i descobrir coses jugant. Les preguntes estan relacionades amb la tecnologia, les modes, la música i la cultura d'abans i d'ara. Qui n'encerta més, guanya! Per preparar-les ens ajuden avis i àvies i nets i netes dels diferents territoris de parla catalana. A "Gomets" coneixeràs els avis tecnològics d'Olot, la iaia d'Arnes que anava a Pont Aeri, l'àvia de Matadepera que esquia i escriu contes, l'àvia de Castellvell del Camp que encara treballa i la iaia roquera d'Hostafrancs. Presenten Mariola Dinarès i Joan Arenyes i les il·lustracions són de Marc Volpini.
Menú caníbal dedicat a una iniciativa pionera que fa servir la cuina com a vehicle de reconciliació després de la guerra. Assistim a un taller de "Cuina i Pau", un projecte pilot impulsat pel Consolat de Colòmbia a Barcelona que reuneix víctimes de tots els bàndols de la guerra que va viure Colòmbia durant més de cinquanta anys per cuinar i menjar junts.
Coneixem i cuinem amb Deisy Quevedo, que busca el seu germà des que va ser reclutat a la força per les FARC quan tenia 14 anys, i també amb Javier Castellanos, procedent d'una regió que ha estat un dels epicentres de la guerra i que va haver de marxar del seu país perquè estava amenaçat de mort.
Descobrim com treballa Helga Flamtermesky, doctora de Psicologia Social, membre de l'equip de la Comissió de la Veritat del govern colombià i coordinadora de l'ONG Mujer Diáspora, una organització que es va crear per recollir testimonis de víctimes de la violència a Colòmbia i fer servir la cuina com a metodologia.
I també parlem de gastrodiplomàcia amb María Paula Martínez Pérez, cònsol de Colòmbia a Barcelona, i autora de "Cocinas de Colombia para el mundo. Diplomacia cultural y diversidad gastronómica".
Torna el "Nyap o top?", amb Gerard Jubany, la secció en què decidim si un producte de supermercat és un desastre o bé una genialitat! Mikel López Iturriaga, el Comidista, visita el nostre restaurant per presentar-nos el seu nou llibre: "Cocina de aquí para gente de hoy" (Salamandra) i s'atreveix a tastar una sopa vegana de peix. Serà nyap o top?
Repassem l'actualitat de la setmana, descobrim la frase caçada al vol en un restaurant del Salvador Garcia-Arbós i, ara, que som en plena temporada de caça, fem gana amb l'especialitat del restaurant del Motel Empordà, de Figueres: la llebre a la Royal.Quan va deixar "El matí de Catalunya Ràdio", una dona li va enviar un correu amb la voluntat d'explicar-li la seva història. Era Maria Roca, una de les tretze dones de diversos països que ofereixen el seu testimoni personal i viscut a la sèrie documental "El minuto heroico. Yo también dejé el Opus Dei", produït per Mediapro per a la plataforma Max, i que Mònica Terribas ha escrit i dirigit. La periodista hi denuncia la vulneració de drets a què van ser sotmeses aquelles tretze dones i tantes més. Després de parlar d'aquest projecte audiovisual, Sílvia Cóppulo la convida a fer balanç d'una trajectòria brillant, coherent i compromesa i a descobrir qui és la mare d'en Marc.
Capítol 24. El popular actor s'ha pres tan seriosament el seu nou monòleg "No ho hauria de fer" --on es posa a la pell d'algú que rep l'encàrrec de fer el discurs d'un funeral-- que ha acabat visitant aquest indret amb tots els honors. Es passeja per aquí com si fos a casa seva, amb sandàlies i una naturalitat que espanta. Roger Coma és un amant de la rutina però no té problemes per reconèixer que, si tornés a començar, voldria fer una vida totalment diferent. Aquest és un viatge musical per la seva vida, on descobrirem quina versió voldria al seu funeral i quina malaltia va estar a punt d'enviar-lo a "L'altre barri".
Bloc informatiu de Catalunya Informació en connexió amb Catalunya Ràdio.
La Sophie és camerunesa, però va acabar exercint de treballadora domèstica al Líban, on va ser víctima d'abusos laborals, psicològics, físics i sexuals. Ara, lluita per acabar amb aquest sistema d'explotació i dona suport a altres víctimes d'aquests abusos.
A la Marta Marcè, quan tenia 26 anys, li van diagnosticar un càncer d'ovaris que li va provocar una menopausa precoç. Tot allò que semblava una mala notícia li va aportar un munt de coses bones i maques a la vida que la van convertir en la dona que avui n'acompanya moltes altres en el seu procés de menopausa. Ara és nutricionista, naturòpata i comunicadora i acaba de publicar el seu segon llibre: "Nutre tu menopausia".
L'hora del record, amb Emili Manzano
En la línia de Brainard i Perec, Emili Manzano ha recollit uns 300 records a "Me'n record" (Anagrama), un llibre que, enllà de la infantesa i de Mallorca, convoca records propis i aliens per parlar d'amistat, de natura, de cultura i de vida en un exercici literari de volada. En parlem amb Manzano i en companyia de Xènia Dyakonova, Borja Bagunyà i Adolf Beltran, que també ha recollit els records d'Isabel Obiols, Marina Espasa, Isabel Sucunza i Xavier Lloveras.“El club de la mitjanit” manté viva la flama de la nit esportiva de Catalunya Ràdio.
La curiositat sol ser irreprimible. És innata als sers humans. Per curiositat ignorem els bons consells i transgredim les prohibicions més severes. Només cal que arribi de matinada un desconegut, ens doni un llibre misteriós i ens posi condicions per llegir-lo. No tardarem gaire a incomplir-les. Com li va passar a l’escultor d’aquesta història.
“Pànic” va ser una producció de Catalunya Ràdio dels anys 1991 i 1992 destinada a la creació d’espais dramàtics basats en narracions de terror, angoixa i misteri.
Locució: Joan Anton Ramoneda, Jaume Mallofré i Ramon Hernández
Guió: Alícia Molina
Muntatge musical: Xavier Salvà
Direcció: Lluís CuevasCom és la mort? Què li passa al nostre cos després de l’últim alè? Molt sovint, la mort arriba de sobte i ens agafa desprevinguts. Per això tenim por de la mort. De la nostra mort. Potser avui, quan tanquis els ulls serà per sempre. Potser no els tornaràs a obrir mai més....
“Pànic” va ser una producció de Catalunya Ràdio dels anys 1991 i 1992 destinada a la creació d’espais dramàtics basats en narracions de terror, angoixa i misteri.
Locució: Joan Anton Ramoneda i Dolors Martínez
Guió: Lluís Cuevas
Muntatge musical: Xavier Salvà i Ramon Vidal
Direcció: Lluís CuevasEls Premis Cartaví són una referència per saber si un restaurant té una bona carta amb presència de vins catalans. Per parlar-ne, hem convocat Eugeni Llos, president de l'Associació Vinícola Catalana, organitzadora del certamen, i els sommeliers de dos dels restaurants premiats en l'edició d'aquest any: Albert Señor, del restaurant Quirat de Barcelona, i Enric Santisteban, de la Taverna del Vinseum. A més, Dorian Picart ens explicarà com podem fer un licor de cafè.
Rita Payés, jazz a les arrels.
"De camino al camino" és el nou disc que la trombonista i cantant catalana ha pogut publicar per fi entre fills, gires i col·laboracions. Un nou treball que gira al voltant de la tradició en clau molt jazzística.Alarma, el ball crema,
Menú caníbal dedicat a una iniciativa pionera que fa servir la cuina com a vehicle de reconciliació després de la guerra. Assistim a un taller de "Cuina i Pau", un projecte pilot impulsat pel Consolat de Colòmbia a Barcelona que reuneix víctimes de tots els bàndols de la guerra que va viure Colòmbia durant més de cinquanta anys per cuinar i menjar junts.
Coneixem i cuinem amb Deisy Quevedo, que busca el seu germà des que va ser reclutat a la força per les FARC quan tenia 14 anys, i també amb Javier Castellanos, procedent d'una regió que ha estat un dels epicentres de la guerra i que va haver de marxar del seu país perquè estava amenaçat de mort.
Descobrim com treballa Helga Flamtermesky, doctora de Psicologia Social, membre de l'equip de la Comissió de la Veritat del govern colombià i coordinadora de l'ONG Mujer Diáspora, una organització que es va crear per recollir testimonis de víctimes de la violència a Colòmbia i fer servir la cuina com a metodologia.
I també parlem de gastrodiplomàcia amb María Paula Martínez Pérez, cònsol de Colòmbia a Barcelona, i autora de "Cocinas de Colombia para el mundo. Diplomacia cultural y diversidad gastronómica".
Torna el "Nyap o top?", amb Gerard Jubany, la secció en què decidim si un producte de supermercat és un desastre o bé una genialitat! Mikel López Iturriaga, el Comidista, visita el nostre restaurant per presentar-nos el seu nou llibre: "Cocina de aquí para gente de hoy" (Salamandra) i s'atreveix a tastar una sopa vegana de peix. Serà nyap o top?
Repassem l'actualitat de la setmana, descobrim la frase caçada al vol en un restaurant del Salvador Garcia-Arbós i, ara, que som en plena temporada de caça, fem gana amb l'especialitat del restaurant del Motel Empordà, de Figueres: la llebre a la Royal.