Els fogons de la Barceloneta

Tot i que d'uns anys cap aquí la Barceloneta s'ha convertit en l'epicentre de la novel·la més fosca de Barcelona gràcies a la llibreria Negra i Criminal

Actualitzat
Tot i que d'uns anys cap aquí la Barceloneta s'ha convertit en l'epicentre de la novel·la més fosca de Barcelona gràcies a la llibreria Negra i Criminal que des del carrer de la Sal inspira, genera i catalitza iniciatives intenses i amb regust de sang i fetge literari, el cert és que, no cal ni dir-ho, aquest barri barceloní també ofereix altres al·licients que no estan del tot lligats a la lletra impresa.




Un dels aspectes més tradicionals de la zona és precisament la gastronomia, tot un clàssic que ha vist créixer i millorar l'oferta. De fet, una de les incorporacions més reeixides la van protagonitzar fas un temps Francesc Miralles i Àngel Pascual que van ocupar un dels locals del nou mercat municipal, al cor del barri, i el van aprofitar per situar-hi una oferta de doble recorregut. D'una banda, al pis de dalt, el restaurant Lluçanès, guardonat amb una de les prestigioses estrelles Michelín i al pis de baix Els Fogons de la Barceloneta, una proposta singular, econòmica i de gran qualitat que lliga l'altra gastronomia amb el concepte tapes, de plats acurats i mesurats al detall.




En un ambient lluminós i fresc que convida a gaudir del moment, s'imposa el menú degustació, set tapes i dos postres. Propostes com tonyina amb soja, amanida de cigrons amb pesto de sàlvia i nous, bloody mary d'alvocat, foie, o arròs negre es succeeixen amb rapidesa, confegint una màgica aventura de sabors.
Racions tractades amb delicadesa, mesurades i ben treballades que permeten bastir un àpat informal però amb tota la singularitat d'una cuina que funciona i que sap manipular els productes i aconseguir portar-los a cotes importants de qualitat. Una combinació coherent de nivell i senzillesa.




I per arrodonir-ho cal fer esment especial a una de les cambreres, l'Eva, professional, simpàtica, atenta, un d'aquells diamants cada vegada més complicats de trobar en el sempre canviant univers de la restauració. No seria gens exagerat dir que només el seu tracte ja justificaria una visita als Fogons de la Barceloneta. La combinació de la carta i el servei fan que la visita sigui un 10 i que es pugui recomanar amb la boca plena sabent que tots els qui segueixin aquest consell no es sentiran en absolut decebuts, ans al contrari, gaudiran d'un molt bon moment de saviesa gastronòmica a l'abast.




Felicitats!
Anar al contingut