Caneló de remolatxa i tàrtar de vedella
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Vicenç Fajardo
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La Plaça
INGREDIENTS
- PER A 4 PERSONES:
- 3 remolatxes
- 500 g de filet de vedella
- 1 rovell d'ou
- 30 g de tàperes
- 25 g de cogombre envinagrat
- 1 ceba
- 50 ml d'oli d'oliva
- 1 culleradeta de salsa Perrins
- tabasco
- 50 g de mostassa en gra
- vinagre
- sal
- 16 fulles de remolatxa (opcional)
- Per amanir:
- 100 ml d'oli d'oliva
- 20 g de gra de mostassa
- 20 g de vinagre de Mòdena
- 1/2 remolatxa
- 2 cullerades de mel
PREPARACIÓ
- Per començar, poseu a hidratar els 50 grams de mostassa en gra en un bol, amb una mica de vinagre, durant uns 30 minuts.
- A continuació, renteu les remolatxes, emboliqueu-les amb paper de plata i poseu-les a escalivar al forn a 190 graus, fins que estiguin cuites, uns 40 minuts aproximadament.
- Quan ja estiguin cuites, desemboliqueu-les, peleu-les, talleu-les amb un tallador d'embotits o una mandolina en làmines molt fines i reserveu a part els retalls que us quedin.
- Tot seguit, disposeu les làmines de remolatxa sobre un paper de forn, que us servirà per després fer el caneló.
- Per fer el tàrtar, amb un ganivet piqueu el filet a daus petits, piqueu també la ceba, les tàperes i el cogombre i poseu-ho tot en un bol, amb un raig d'oli d'oliva, la sal, el pebre, la salsa Perrins, el tabasco i el rovell d'ou, remeneu-ho tot bé i deixeu-ho marinar una estona.
- Per fer el caneló, poseu el tàrtar sobre les làmines de remolatxa que teníeu sobre el paper de forn i enrotlleu-les com si fos un caneló.
- Per fer la vinagreta, poseu en un bol la mitja remolatxa tallada a trossets, els grans de mostassa, la mel, el vinagre de Mòdena i l'oli d'oliva i tritureu-ho bé amb una batedora.
- Finalment, escorreu els grans de mostassa que teníeu hidratant en vinagre.
- I ja per acabar, col·loqueu al mig del plat un caneló, amaniu-lo amb la vinagreta i poseu-hi per sobre els grans de mostassa i unes fulles de remolatxa.