Mar i muntanya de rap i vedella
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Aquesta és una recepta força energètica, rica en proteïnes, ferro i vitamines.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
PER A 4 PERSONES:
600 g cua de vedella
- 2 cuetes de rap
- Oli OVE
- Farina
- 1 pastanaga
- 1 ceba de Figueres
- Raig de vi negre
- 300 ml brou de carn
- 2 cullerades de ceba cuita enrossida
- 3 tomàquets pera
- Raig de vi ranci
- 4 nous
- 1 gra d'all
- Julivert
- Pessic de safrà
- 2 torradetes de pa
- 20 g xocolata negra (74% cacau)
- Sal
- Pebre
PREPARACIÓ
- Salem i enfarinem la cua de vedella tallada a trossos i la fregim per totes les bandes en una olla a pressió.
- Mentrestant, tallem a cubs una pastanaga i una ceba. Afegim els vegetals a l'olla a pressió juntament amb la cua de vedella.
- Quan els vegetals es comencin a enganxar, hi afegim un raig de vi negre, deixem evaporar l'alcohol i aboquem a l'olla 300 ml de brou de carn. Tapem i ho coem durant 1 hora a partir que l'olla comenci a xiular.
- Salpebrem les cuetes de rap i les embetumem amb oli. Les marquem en una cassola que abans haurem escalfat. Reservem les cuetes i posem a la cassola dues cullerades de ceba cuita enrossida. Escalfem la ceba i aboquem un raig de vi ranci a la cassola. Hi afegim també 3 tomàquets pera ratllats i deixem coure aquest sofregit durant uns 10 minuts aproximadament.
- Afegim a la cassola la cua de vedella, tot el líquid de cocció de la carn que haurem colat prèviament, les cuetes de rap que teníem reservades i ho deixem a foc baix durant uns 8 minuts.
- Finalment, fem una picada en una mà de morter amb 4 nous, 1 gra d'all pelat sense el germinat, un bri de safrà, 2 torradetes de pa, una mica de julivert i 20 g de xocolata negra del 74%. Afegim la picada a la cassola, ho integrem i ho deixem 2 minuts més.
- Ho deixem reposar uns minuts abans de servir. Decorem el plat amb fulles de julivert.