Tripa a la catalana amb sípia
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Sense lactosa
- Informació nutricional -Obre
La sípia és un cefalòpode de la família del calamar i del pop, que destaca pel seu contingut en iode i en proteïnes de bona assimilació.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
500 g tripes de vedella
- 1,2 l brou d'au
- 2 sípies
- 300 g tomata triturada
- 3 bitxos
- 2 grans d'all
- 2 cebes de Figueres
- 1 nyora
- 1 botifarra negra
- Gingebre fresc
- Branca de farigola
- Oli OVE
- Sal
- Pebre
PREPARACIÓ
- Tallem 2 sípies a mida mossegada. Reservem la melsa.
- Escalfem un raig d'oli en una paella i hi tirem les sípies tallades.
- Les marquem uns 3 minuts a foc fort.
- Traiem les sípies del foc i les reservem
- Tallem a la brunesa 2 cebes de Figueres, 2 grans d'all pelats i un dit curt de gingebre pelat.
- Ho enrossim tot 15 minuts a la cassola on hem fet la sípia.
- Afegim 300 g de tomàquet triturat a la mateixa cassola i el deixem coure fins que s'evapori l'aigua.
- Tallem a la mateixa mida que la sípia 500 g de tripes de vedella blanquejades i precuites.
- Tallem menuda i descartem les llavors d'una nyora i 3 caienes
- Afegim nyora i caienes a la cassola, hi posem l'interior d'una melsa. La resta, la reservem per a un altre dia.
- Afegim a la cassola la tripa, la sípia i 1,2 l de brou d'au, hi afegim sal i pebre i unes fulles de farigola.
- Ho integrem i ho deixem coure 1 h 30 min. a foc suau i mig tapat.
- Passat aquest temps, tallem a daus una botifarra negra pelada i l'afegim a la cassola.
- Ho integrem i deixem que es cogui 10 minuts més.
- Apaguem el foc i deixem que reposi mitja hora com a mínim i d'un dia per a altre si tenim temps.
- Ho emplatem amb unes fulles de farigola.