Tripa a la catalana amb sípia

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Sense lactosa
  • Informació nutricional
    -Obre

    La sípia és un cefalòpode de la família del calamar i del pop, que destaca pel seu contingut en iode i en proteïnes de bona assimilació.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 500 g tripes de vedella 

  • 1,2 l brou d'au  
  • 2 sípies  
  • 300 g tomata triturada  
  • 3 bitxos  
  • 2 grans d'all 
  • 2 cebes de Figueres  
  • 1 nyora  
  • 1 botifarra negra  
  • Gingebre fresc 
  • Branca de farigola 
  • Oli OVE 
  • Sal 
  • Pebre  

PREPARACIÓ

  1. Tallem 2 sípies a mida mossegada. Reservem la melsa.
  2. Escalfem un raig d'oli en una paella i hi tirem les sípies tallades. 
  3. Les marquem uns 3 minuts a foc fort.
  4. Traiem les sípies del foc i les reservem
  5. Tallem a la brunesa 2 cebes de Figueres, 2 grans d'all pelats i un dit curt de gingebre pelat. 
  6. Ho enrossim tot 15 minuts a la cassola on hem fet la sípia.
  7. Afegim 300 g de tomàquet triturat a la mateixa cassola i el deixem coure fins que s'evapori l'aigua.
  8. Tallem a la mateixa mida que la sípia 500 g de tripes de vedella blanquejades i precuites.
  9. Tallem menuda i descartem les llavors d'una nyora i 3 caienes
  10. Afegim nyora i caienes a la cassola, hi posem l'interior d'una melsa. La resta, la reservem per a un altre dia.
  11. Afegim a la cassola la tripa, la sípia i 1,2 l de brou d'au, hi afegim sal i pebre i unes fulles de farigola.
  12. Ho integrem i ho deixem coure 1 h 30 min. a foc suau i mig tapat.
  13. Passat aquest temps, tallem a daus una botifarra negra pelada i l'afegim a la cassola.
  14. Ho integrem i deixem que es cogui 10 minuts més. 
  15. Apaguem el foc i deixem que reposi mitja hora com a mínim i d'un dia per a altre si tenim temps. 
  16. Ho emplatem amb unes fulles de farigola.
Anar al contingut