Cóc amb mel
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Rosa Balsebre
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Forn de Baix
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
La mel és un producte biològic amb una elevada concentració de sucres i d'energia, també conté substàncies que li atorguen certes propietats antisèptiques.Amb la col·laboració de:

INGREDIENTS
- Ingredients per a un cóc amb mel:
- Per a la base:
- 25 ml d'oli d'oliva verge extra
- 50 ml d'aigua
- 2 g de sal
- 10 g de sucre
- 15 g de llevat fresc
- 50 g de llevat mare
- 200 g de farina
- coriandre
- matafaluga
- anís
- essència de llimona
- Per al farcit:
- 200 g d'oli d'oliva verge extra
- 300 g de farina
- 400 g de mel
- 25 g de sucre
- 1 rovell d'ou
- essència de llimona
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en un cassó l'aigua, el coriandre i la matafaluga i feu-ho bullir durant 5 minuts.
Per fer la pasta base, poseu en un bol gros l'oli, el sucre i la sal. Quan l'aigua hagi bullit, traieu-la del foc, coleu-la i aboqueu-la damunt de l'oli, escaldant-lo, i amb l'ajuda d'una espàtula, remeneu-ho fins que arribi a una temperatura d'uns 30 graus, o quan pugueu tocar-lo sense cremar-vos. Després, afegiu-hi l'anís, l'essència de llimona, el llevat mare i el llevat esmicolat i remeneu-ho tot amb les mans. Seguidament, aboqueu-hi la farina, continueu-ho pastant fins que la massa sigui ben fina, tapeu-ho amb un drap i deixeu-ho reposar durant mitja horeta.
Mentrestant, per fer el farcit, poseu en un bol l'oli, el sucre, l'essència de llimona, el rovell d'ou, la mel i la farina i remeneu-ho tot amb espàtula fins que quedi una pasta melosa, fina i homogènia.
A continuació, estireu la pasta base amb un corró, ben fina, poseu-la en una safata (de 4 racions), cobriu-la amb el farcit i deixeu-la coure al forn, prèviament preescalfat, a 160 graus durant una hora. Finalment, a mig coure es recomana tirar-hi a sobre un rajolí addicional de mel. Aquest rajolí és decoratiu i incrementa el gust de mel del coc.
I ja per acabar, ja podeu servir el cóc.
Per fer la pasta base, poseu en un bol gros l'oli, el sucre i la sal. Quan l'aigua hagi bullit, traieu-la del foc, coleu-la i aboqueu-la damunt de l'oli, escaldant-lo, i amb l'ajuda d'una espàtula, remeneu-ho fins que arribi a una temperatura d'uns 30 graus, o quan pugueu tocar-lo sense cremar-vos. Després, afegiu-hi l'anís, l'essència de llimona, el llevat mare i el llevat esmicolat i remeneu-ho tot amb les mans. Seguidament, aboqueu-hi la farina, continueu-ho pastant fins que la massa sigui ben fina, tapeu-ho amb un drap i deixeu-ho reposar durant mitja horeta.
Mentrestant, per fer el farcit, poseu en un bol l'oli, el sucre, l'essència de llimona, el rovell d'ou, la mel i la farina i remeneu-ho tot amb espàtula fins que quedi una pasta melosa, fina i homogènia.
A continuació, estireu la pasta base amb un corró, ben fina, poseu-la en una safata (de 4 racions), cobriu-la amb el farcit i deixeu-la coure al forn, prèviament preescalfat, a 160 graus durant una hora. Finalment, a mig coure es recomana tirar-hi a sobre un rajolí addicional de mel. Aquest rajolí és decoratiu i incrementa el gust de mel del coc.
I ja per acabar, ja podeu servir el cóc.