Cocotxes de bacallà amb maionesa d'alfàbrega
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les cocotxes són una de les parts més preuades del bacallà, són la carn de sota la barbeta, una carn blanca molt lleugera i rica en proteïnes.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
20 cocotxes dessalades
250 ml cervesa torrada
150 g farina de blat
100 g farina de cigró
10 fulles d'alfàbrega
1 cullerada de llevat fresc
4 voltes de pebre negre en gra
1 llimona
1 ou
Oli suau
Vinagre de xerès
Flor de sal
Sal
PREPARACIÓ
- Comencem fent la maionesa. Posem dins el got batedor 1 ou, sal, 10 fulles d'alfàbrega fresca, unes gotes de vinagre de Xerès i oli suau. Ho emulsionem tot amb la batedora i ho guardem dins un biberó i a la nevera.
- Preparem la massa per arrebossar. Posem dins un bol 100 g de farina de cigró tamisada i 100 g de farina de blat, també tamisada. També hi posarem 5 g de llevat de forner fresc, un polsim de sal, 4 voltes de pebre negre en gra i 250 ml de cervesa torrada.
- Remenem amb les varetes manuals fins que la barreja quedi homogènia.
- Deixem que la massa reposi 30 minuts fora de la nevera perquè el llevat s'activi, i després ho portem 1 h a la nevera perquè la massa es refredi.
- Netegem 20 cocotxes, prèviament dessalades, segons les instruccions de la bacallaneria.
- Podem guarder-ne les pells en una carmanyola, per a una altra elaboració.
- Assequem les cocotxes amb un drap. Posem una paella fonda a escalfar amb una bona quantitat d'oli suau o oli de confitar.
- Passem les cocotxes seques per una safata amb farina de blat.
- Espolsem l'excés de farina i passem les 3 primeres cocotxes pel bol amb la massa d'arrebossar.
- Fregim les cocotxes de 3 en 3 tan bon punt les tinguem cobertes amb la pastina.
- Reservem les cocotxes en un plat amb paper absorbent.
- Al cap d'uns minuts, traiem el paper amb l'excés d'oli.
- Emplatem les cocotxes arrebossades amb uns punts de maionesa d'alfàbrega, sal en escates, pebre i pell ratllada de llimona.