Cuixes de pollastre farcides amb nous

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les nous son riques en greixos saludables, anomenats poliinsaturats, i també en vitamina E, ambdós nutrients importants per a la salut cardiovascular.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones:

    200 g xampinyons

    100 g ceba ja rossa

    1.750 ml brou carn

    14 nous

    4 cuixes de pollastre desossades

    2 tomacons

    1 cabeça d'alls

    Llorer

    Llima

    Pebre

    Vi ranci

    Farina ametlla

    Farigola

    Oli OVE

    Sal

     

     

PREPARACIÓ

  1. En una paella al foc hi posem oli i una cabeça d'alls tallada pel mig. L'enrossim a foc suau.
  2. Quan s'ha enrossit hi afegim 100 g de ceba rossa. Apugem el foc.
  3. Hi afegim un raig de vi ranci fins que l'alcohol s'evapori.
  4. Ratllem dos tomacons a dins la paella i els coem fins que canviïn de color.
  5. Tallem a microbrunesa 200 g de xampinyons i els afegim. Els coem cinc minuts.
  6. Esclovellem 15 nous i les integrem a la cassola.
  7. Hi afegim 250 ml de brou de carn, una fulla de llorer, sal i pebre. Ho coem 10 minuts més. Passat aquest temps ho turbinem i ho passem a una mànega pastissera.
  8. Tenim 4 cuixes de pollastre desossades a les quals hem fet un bany de sal (100 g de sal per litre d'aigua durant 30 minuts). Farcim amb la mànega la part interna de les cuixes i les emboliquem amb paper film. Les durem al congelador durant 1 hora.
  9. Les traiem del congelador i les lliguem amb cordill perquè no se'ns desfacin amb la cocció. Les posem en una cassola amb oli, una rodella de llima, pebre i llorer. Les enrossim per les dues bandes.
  10. Afegim a la cassola una mica de farigola i 1,750 l de brou de carn. Mig tapem i ho coem 35 minuts.
  11. Hi afegim 2 cullerades de farina d'ametlla i 14 nous esclovellades. Ho lliguem 3 minuts.
  12. Emplatem la cuixa amb una mica de farigola.
Anar al contingut