Cuixes de pollastre farcides amb nous
INGREDIENTS
Ingredients per a 4 persones:
200 g xampinyons
100 g ceba ja rossa
1.750 ml brou carn
14 nous
4 cuixes de pollastre desossades
2 tomacons
1 cabeça d'alls
Llorer
Llima
Pebre
Vi ranci
Farina ametlla
Farigola
Oli OVE
Sal
PREPARACIÓ
- En una paella al foc hi posem oli i una cabeça d'alls tallada pel mig. L'enrossim a foc suau.
- Quan s'ha enrossit hi afegim 100 g de ceba rossa. Apugem el foc.
- Hi afegim un raig de vi ranci fins que l'alcohol s'evapori.
- Ratllem dos tomacons a dins la paella i els coem fins que canviïn de color.
- Tallem a microbrunesa 200 g de xampinyons i els afegim. Els coem cinc minuts.
- Esclovellem 15 nous i les integrem a la cassola.
- Hi afegim 250 ml de brou de carn, una fulla de llorer, sal i pebre. Ho coem 10 minuts més. Passat aquest temps ho turbinem i ho passem a una mànega pastissera.
- Tenim 4 cuixes de pollastre desossades a les quals hem fet un bany de sal (100 g de sal per litre d'aigua durant 30 minuts). Farcim amb la mànega la part interna de les cuixes i les emboliquem amb paper film. Les durem al congelador durant 1 hora.
- Les traiem del congelador i les lliguem amb cordill perquè no se'ns desfacin amb la cocció. Les posem en una cassola amb oli, una rodella de llima, pebre i llorer. Les enrossim per les dues bandes.
- Afegim a la cassola una mica de farigola i 1,750 l de brou de carn. Mig tapem i ho coem 35 minuts.
- Hi afegim 2 cullerades de farina d'ametlla i 14 nous esclovellades. Ho lliguem 3 minuts.
- Emplatem la cuixa amb una mica de farigola.