Estofat de pèsols i carxofes amb truita trampa
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Teresa Carles
- Dificultat: Baixa
INGREDIENTS
PER A L'ESTOFAT DE VERDURES.
400 g de pèsols desgranats
Ceba
Alls tendres
Espàrrecs
Carxofa bullida
Vi blanc
Brou vegetal
Picada d'all, julivert i ametlles
Fulles de menta i llorer
Sal i pebre
Oli d'oliva
Gírgoles
PER A LA TRUITA TRAMPA:
3 ous
2 grans d'all
Julivert
Sal
1 cullerada de farina
PREPARACIÓ
- Posem l'oli a escalfar en una cassola baixa i comencem a saltar la ceba i els alls tendres.
- Hi incorporem les carxofes bullides prèviament i uns espàrrecs verds tallats.
- Quan comencin a estovar-se, hi posem un got de vi blanc i el deixem evaporar.
- Posem la picada d'all, julivert i ametlles i també els pèsols.
- Hi afegim el brou vegetal.
- Ho aromatitzem amb unes fulles de menta i llorer, ho salpebrem i ho deixem coure entre cinc i deu minuts.
- Per a la truita trampa d'acompanyament, posem en un bol tres ous batuts.
- Aprofitem les restes de la picada d'all i julivert (en lloc d'all, hi podeu posar alls tendres, si us en queden de l'estofat).
- Hi afegim un polsim de sal i dues cullerades de farina i remenem.
- En una paella amb poc oli, fem la truita.
- En una altra paella, també amb poc oli, salpebrem i saltem la gírgola.
- Emplatem l'estofat de verdures, amb la gírgola per sobre i acompanyat de la truita trampa.