Estofat de pèsols i carxofes amb truita trampa

  • Programa: Tot es mou
  • Cuina: Teresa Carles
  • Dificultat: Baixa

INGREDIENTS

  • PER A L'ESTOFAT DE VERDURES. 

    400 g de pèsols desgranats

    Ceba

    Alls tendres

    Espàrrecs

    Carxofa bullida

    Vi blanc

    Brou vegetal

    Picada d'all, julivert i ametlles

    Fulles de menta i llorer

    Sal i pebre

    Oli d'oliva

    Gírgoles

     

    PER A LA TRUITA TRAMPA: 

    3 ous

    2 grans d'all 

    Julivert

    Sal

    1 cullerada de farina

     

     

     

PREPARACIÓ

  1. Posem l'oli a escalfar en una cassola baixa i comencem a saltar la ceba i els alls tendres.
  2. Hi incorporem les carxofes bullides prèviament i uns espàrrecs verds tallats.
  3. Quan comencin a estovar-se, hi posem un got de vi blanc i el deixem evaporar.
  4. Posem la picada d'all, julivert i ametlles i també els pèsols.
  5. Hi afegim el brou vegetal. 
  6. Ho aromatitzem amb unes fulles de menta i llorer, ho salpebrem i ho deixem coure entre cinc i deu minuts. 
  7. Per a la truita trampa d'acompanyament, posem en un bol tres ous batuts.
  8. Aprofitem les restes de la picada d'all i julivert (en lloc d'all, hi podeu posar alls tendres, si us en queden de l'estofat).
  9. Hi afegim un polsim de sal i dues cullerades de farina i remenem.
  10. En una paella amb poc oli, fem la truita.
  11. En una altra paella, també amb poc oli, salpebrem i saltem la gírgola.
  12. Emplatem l'estofat de verdures, amb la gírgola per sobre i acompanyat de la truita trampa. 
Anar al contingut