Gelat de coliflor: unes postres per sorprendre
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Albert Lorenzo
- Dificultat: Mitjana
INGREDIENTS
PER AL GELAT DE COLIFLOR:
250 ml de nata
350 g de coliflor bullida
40 g de rovell d'ou
40 g de sucre
20 g de glucosa
20 g de tòfona ratllada
Oli d'oliva, sal
Tòfona d'hivern laminada
PER A L'ESCUMA DE COLIFLOR:
200 ml de nata
400 g de coliflor
3 g de sal
PREPARACIÓ
- Netegem, tallem i bullim la coliflor en la llet.
- La triturem fins que ens quedi amb textura de puré.
- Posem la nata líquida al foc a molt baixa temperatura.
- Separem els rovells de les clares dels ous per preparar una crema anglesa.
- Afegim sucre als rovells, remenem i ho posem en el bol on escalfem la nata.
- Hi afegim la trufa ratllada i ho tornem a posar al foc. És molt important que no arribi a ebullició.
- Barregem el puré de coliflor amb la crema anglesa i la glucosa amb l'ajuda d'un robot.
- Un cop sigui a temperatura ambient, ho posem al congelador i ho anem triturant amb la batedora cada 20 minuts fins que tingui la textura adecuada.
- Per fer l'escuma, barregem el puré de coliflor i la nata, hi afegim un punt de sal i ho introduïm en un sifó.
- Emplatem amb l'escuma de base, les boles de gelat, un rajolí d'oli d'oliva i la tòfona laminada.
- Com en qualsevol gelat, cal treure'l de la nevera una estoneta abans de servir.