Gelat de coliflor: unes postres per sorprendre

  • Programa: Tot es mou
  • Cuina: Albert Lorenzo
  • Dificultat: Mitjana

INGREDIENTS

  • PER AL GELAT DE COLIFLOR:

    250 ml de nata

    350 g de coliflor bullida

    40 g de rovell d'ou

    40 g de sucre

    20 g de glucosa

    20 g de tòfona ratllada

    Oli d'oliva, sal

    Tòfona d'hivern laminada

     

    PER A L'ESCUMA DE COLIFLOR: 

    200 ml de nata

    400 g de coliflor

    3 g de sal

     

     

     

     

PREPARACIÓ

  1. Netegem, tallem i bullim la coliflor en la llet.
  2. La triturem fins que ens quedi amb textura de puré.
  3. Posem la nata líquida al foc a molt baixa temperatura. 
  4. Separem els rovells de les clares dels ous per preparar una crema anglesa.
  5. Afegim sucre als rovells, remenem i ho posem en el bol on escalfem la nata.
  6. Hi afegim la trufa ratllada i ho tornem a posar al foc. És molt important que no arribi a ebullició.
  7. Barregem el puré de coliflor amb la crema anglesa i la glucosa amb l'ajuda d'un robot.
  8. Un cop sigui a temperatura ambient, ho posem al congelador i ho anem triturant amb la batedora cada 20 minuts fins que tingui la textura adecuada.
  9. Per fer l'escuma, barregem el puré de coliflor i la nata, hi afegim un punt de sal i ho introduïm en un sifó.
  10. Emplatem amb l'escuma de base, les boles de gelat, un rajolí d'oli d'oliva i la tòfona laminada. 
  11. Com en qualsevol gelat, cal treure'l de la nevera una estoneta abans de servir. 
Anar al contingut