Llenties de la iaia i per a "dummies"
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
- Programa: Cuina salvatge
- Cuina: Maria Nicolau
- Dificultat: Baixa
INGREDIENTS
Llenties
Verdures (ceba, pastanaga, pebrot, all)
Cansalada
Pernil
Xoriço
Llorer
Pebre vermell
Oli d'oliva
Sal i pebre
PREPARACIÓ
- Comencem fent un sofregit en una cassola, amb la ceba tallada ben petita i una mica d'oli d'oliva o llard.
- Netegem el pebrot, li traiem les llavors i la part blanca i el tallem a daus. El posem a la cassola.
- Tallem també a daus el pernil, la cansalada i el xoriço i també ho afegim. Vigileu amb la sal, perquè el pernil ja en porta.
- Hi posem una punteta de pebre vermell dolç, pebre, sal i un rajolí de vi ranci i remenem.
- Deixem que el vi s'evapori.
- Quan estigui eixut, hi posem una fulla de llorer i les llenties i ho tornem a remenar.
- Posem una cabeça d'all sencera i les cobrim d'aigua.
- Ho deixem bullir, primer a foc fort i després a foc molt baix uns 40 minuts sense remenar-les gaire.
- Per evitar que s'enganxin, els últims 10 minuts les podeu deixar coure amb l'escalfor residual fora del foc .
- Rectifiquem de sal i emplatem.
- Si les voleu vegetarianes, podeu posar en una cassola les verdures sense tallar (pastanaga, pebrot, ceba, all), un rajolí d'oli d'oliva, les llenties, un punt de pebre vermell dolç, pebre, sal i l'aigua.
- Ho posem al foc a bullir 40 minuts.
- Quan la cocció estigui gairebé a punt, traiem les verdures de la cassola, les passem per la batedora i les triturem.
- Ho incorporem de nou a les llenties i removem.