Llenties de la iaia i per a "dummies"

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

INGREDIENTS

  • Llenties

    Verdures (ceba, pastanaga, pebrot, all)

    Cansalada

    Pernil 

    Xoriço

    Llorer

    Pebre vermell

    Oli d'oliva

    Sal i pebre 

     

PREPARACIÓ

  1. Comencem fent un sofregit en una cassola, amb la ceba tallada ben petita i una mica d'oli d'oliva o llard.
  2. Netegem el pebrot, li traiem les llavors i la part blanca i el tallem a daus. El posem a la cassola.
  3. Tallem també a daus el pernil, la cansalada i el xoriço i també ho afegim. Vigileu amb la sal, perquè el pernil ja en porta.
  4. Hi posem una punteta de pebre vermell dolç, pebre, sal i un rajolí de vi ranci i remenem.
  5. Deixem que el vi s'evapori.
  6. Quan estigui eixut, hi posem una fulla de llorer i les llenties i ho tornem a remenar.
  7. Posem una cabeça d'all sencera i les cobrim d'aigua.
  8. Ho deixem bullir, primer a foc fort i després a foc molt baix uns 40 minuts sense remenar-les gaire.
  9. Per evitar que s'enganxin, els últims 10 minuts les podeu deixar coure amb l'escalfor residual fora del foc .
  10. Rectifiquem de sal i emplatem. 
  11. Si les voleu vegetarianes, podeu posar en una cassola les verdures sense tallar (pastanaga, pebrot, ceba, all), un rajolí d'oli d'oliva, les llenties, un punt de pebre vermell dolç, pebre, sal i l'aigua.
  12. Ho posem al foc a bullir 40 minuts.
  13. Quan la cocció estigui gairebé a punt, traiem les verdures de la cassola, les passem per la batedora i les triturem.
  14. Ho incorporem de nou a les llenties i removem. 
Anar al contingut