Xuixos de xocolata
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Fer la pastisseria a casa és una bona manera de millorar-ne el perfil nutricional (en comparació amb la industrial) perquè podem controlar millor la bona qualitat dels ingredients.Amb la col·laboració de:

INGREDIENTS
Per fer la massa
300 g de farina
140 g de llet
30 g de mantega
10 g de llevat fresc
20 g de sucre
10 de llard
1 ou
sal
Per al farcit
200 g de xocolata
100 g de nata
ratafia
Per a l'arrebossat
sucre
cafè soluble
oli de gira-sol
PREPARACIÓ
- Barregem en un bol 300 g de farina, 140 g de llet, 10 g de llevat fresc, 20 g de sucre i un polsim de sal fent un volcà.
- Batem un ou i l'afegim al volcà juntament amb 30 g de mantega pomada i 10 g de llard de porc. Ho barregem i ho amassem amb les varetes elèctriques.
- Un cop filmada a pell, deixem reposar la massa resultant durant 20 minuts a temperatura ambient.
- Posem a escalfar en un pot 100g de nata líquida i hi anem afegint 200 g de xocolata trossejada. Ho remenem amb un batedor fins a aconseguir que s'integri. Hi afegim un raig de ratafia. Ho posem dins d'una safata i ho reservem a la nevera.
- Pastem i dividim la massa reposada per després estirar-la amb un corró. La tallem en triangles.
- Posem el farcit sobre els triangles i els tanquem donant-los forma de cilindre. Ho deixem reposar 20 minuts més.
- Posem a escalfar en una cassola oli de gira-sol.
- En una safata, hi barregem sucre amb cafè soluble.
- Fregim els cilindres (xuixos) i un cop fregits els arrebossem amb la barreja de sucre i cafè soluble. Ho deixem refredar i llest!