Els bunyols molen molt: receptes per menjar-ne tota la Quaresma
Amb la fi del Carnaval, comencen els 40 dies de Quaresma fins al Dijous Sant. Els bunyols són, sense cap mena de dubte, les postres més conegudes de la cuina d'aquest període.
Segons Marc Ribas, el secret perquè quedin perfectes és no parar de remenar quan fem la massa i fregir-los en un oli ben calent. Si t'agrada el dolç i en vols preparar a casa, en pots fer de vent, de xocolata, de poma... I també els més típics de l'Empordà, els brunyols! I ja que estem en temps de Quaresma, una bona opció també són els de bacallà, el peix típic d'aquesta època.
Receptes de bunyols
Uns bunyols de vent de Marc Ribas amb un acompanyament especial, un chutney de taronja.
Uns bunyols dolços de Gessamí Caramés que fan servir dos productes que s'avenen força bé: la pinya i el coco.
Mireia Carbó ens va ensenyar a fer bunyols al plató de "Tot es mou". Els secrets per fer-los a casa d'una manera senzilla.
Uns bunyols que entren pels ulls i que tenen una sorpresa al seu interior, xocolata!
Uns bunyols de vent fets a quatre mans. Isma Prados i l'àvia Remei ens proposaven aquesta recepta. El secret de la massa: que la cullera s'hi aguanti sola!
Una recepta per preparar 1,5 kg de bunyols. Ens hi ajuda el forner Jordi Morera, de L'Espiga d'Or de Vilanova i la Geltrú.
Una massa de bunyols, barrejada amb crema de pastisseria. Era la proposta del cuiner Cristóbal Tello, de la Confiteria Padreny de Reus.
A la secció "Cuines de casa", la Maria Mercè Prat, decoradora, ens va ensenyar com preparar bunyols de poma amb crema.
El pastisser Jordi Sans ens va ensenyar a fer brunyols de l'Empordà al programa "Dolça Catalunya".
Uns bunyols molt especials que necessiten temps de preparació per als amants de la xocolata. Ens els proposava Gabriel Jové de Cal Xirricló a Balaguer.
Uns bunyols molt especials. Amb cor de xocolata i envoltats amb massa de bunyols. Ens els proposava fa uns anys el xef Paco Pérez.
Els dos productes típics de la Quaresma en una sola recepta. La massa dels bunyols de bacallà de Marc Ribas no necessita reposar. Preparar, fregir i menjar.
Semblen de bacallà, però no ho són. Quan els mossegues, trobes el sabor del pernil i el crec-crec de les nous. T'atreveixes a fer aquests originals bunyols que ens proposa Marc Ribaas?
