Els plats de Carles Tejedor, a "Cuines"
Aquesta setmana ens acompanya al "Cuines" Carles Tejedor, director gastronòmic dels projectes d'El Nacional, Dry Martini i Speak Easy. Tejedor, que va ser també xef de Via Veneto durant 7 anys, va crear ara fa 2 anys l'empresa Oilmotion. Amb aquest projecte, que gira en torn de l'aplicació a la cuina del món dels olis, es presentarà fins dijous al programa.
Dilluns, el Carles ens prepara una amanida d'ostres amb "cojondongo", un plat inspirat en aquesta preparació típica d'Extremadura, que serveix amb cecina de bou. L'endemà ens farà uns originals blinis al moment, farcits de gamba i salmó, una preparació que us farà quedar com uns grans cuiners amb els vostres comensals.
Dimecres, el creador d'Oilmotion cuinarà enciams a la brasa, cuits en una barbacoa de taula. Veureu quina manera més curiosa d'assaonar-lo, amb una sal feta amb bacallà.
I per dijous, el cuiner de Terrassa aportarà un toc dolç a la setmana, amb la seva recepta de pa de pessic al microones, amb xocolata, oli i sal. Un pa de pessic ultraràpid que va crear l'equip d'El Bulli a Cala Montjoi i que ara podeu trobar a moltes de les millors taules del món.
