Jaume Aubanell barreja contes de passions humanes amb gastronomia a "El gust és meu"

L'autor, nascut a Malgrat però establert posteriorment a Blanes i ara a Barcelona, va concursar amb un llibre de 15 contes que apleguen històries humanes de passions, amb la gastronomia sempre present
2 min
  • Títol: "El gust és meu"
  • Autor: Jaume Aubanell
  • Editorial: Pagès Editors
  • Temàtica: Recull de contes

TO: "El gust és meu" aplega 15 contes que tenen l'aparença d'historietes de cuinar i menjar, marcades per passions molt humanes.

ARGUMENT: Es tracta d'un recull de 15 contes que apleguen històries humanes de passions, amb la gastronomia sempre present. A l'hora del vermut, fent venir gana entre evocacions dels sabors de les escopinyes amb salsa, les croquetes o els bunyols de bacallà, i altres imatges d'infantesa com a recurs literari per construir les narracions.

SOBRE L'AUTOR: Nascut a Malgrat de Mar (Maresme), fill de pagesos, s'ha establert a Barcelona. Casat i pare d'un fill i de dues filles. És Llicenciat per la UB en Ciències Econòmiques i en Humanitats per la UOC. És consultor de màrqueting associatiu.

Ha cursat estudis de novel·la i de conte a l'escola d'escriptura de l'Ateneu Barcelonès i el Màster de Creació Literària de la UPF. També s'ha format com a cuiner a l'escola d'Hostaleria Hofmann, però mai no ha exercit a la cuina d'un restaurant.

Des de fa cinc anys és el responsable de "Cuinem i mengem la història" d'Arqueonet, un seguit de tallers, viatges, visites i cursos monogràfics gastroculturals amb els quals prova d'oferir una mirada actual i pràctica sobre la cuina i la cultura del menjar de les diferents civilitzacions i grups culturals d'arreu al llarg de la història.

La seva passió pel menjar i la cuina la vehicula també a través de l'escriptura. Ha publicat "La coquessa" (2019) amb Pagès Editors, novel·la guanyadora el XXX Premi Literari de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa 2018. I amb el relat "I pebrot escalivat" he guanyat el Premi Núvol de contes 2021.

Temes relacionats

Avui és notícia

Més sobre Sant Jordi

Mostra-ho tot