Maionesa segura a l'estiu? Sí, és possible amb aquests tres trucs de Maria Nicolau!
No cal renunciar a la maionesa perquè sigui estiu. Volem que els entrepans, les amanides, els ous farcits i l'ensaladilla russa amb maionesa formin part de la nostra gastronomia durant els mesos de més calor. Però per evitar una contaminació per salmonel·la, la xef Maria Nicolau et dona pautes a tenir en compte:
Truc 1:
Que la maionesa no surti de la nevera fins just el moment abans de consumir-la.
Truc 2:
Canviar el pH perquè no tinguem perill a l'hora de menjar el rovell cru. Això ho farem afegint a la maionesa un rajolí de vinagre o bé un d'oli si no ens agrada el vinagre.
Truc 3:
Afegir envinagrats a la maionesa per aportar alguna cosa que aporti aquest toc de vinagre, i així canviar l'acidesa de la salsa. Maria Nicolau ens recomana fer servir mostassa o cogombres petits.
La maionesa, també a l'estiu!
