
Plats picants i retrets incendiaris: el "Joc de cartes" més explosiu de la temporada
Marc Ribas posa a prova el restaurant més picant del Baix Llobregat i provoca un enfrontament ple de retrets i estratègia
Aquesta setmana, "Joc de cartes" ha batut rècords d'altes temperatures. La recerca del restaurant més picant del Baix Llobregat ha deixat plats carregats d'espècies, però res comparat amb la picantor de les indirectes (i directes) entre els concursants. Retrets, estratègies descarades i fins i tot algunes llàgrimes han marcat una de les confrontacions més explosives de la temporada.
Un menú carregat de picant i tensió
Més enllà dels plats amb xili i espècies, el que realment ha encès el programa han estat els enfrontaments entre restauradors. El Marc Ribas ha visitat quatre locals disposats a demostrar el seu domini del picant, però la batalla no s'ha lliurat només a la cuina. Entre tacos amb molta salsa, hamburgueses explosives i especialitats asiàtiques, la tensió ha anat escalant fins a un final on no han faltat els moments incòmodes.
El personal del San Taco Cantina Mexicana creu que els restauradors estan buscant el més mínim detall per guanyar 🔪. "Jo potser no jugaria, perquè soc massa honrat." 💥#JocDeCartes3Cat
3Cat (@som3cat) February 5, 2025
▶️ https://t.co/TA4EmBf9F0 pic.twitter.com/TZskI09NwG
De la cuina al ring: el cara a cara més calent de la temporada
El Jordi, propietari del San Taco (Santa Coloma de Cervelló), ha estat el protagonista final del capítol. Des del minut u, ha marcat territori amb una actitud que no ha agradat gaire als seus rivals. Però clar, si ets el més exigent amb les valoracions i després et troben amb una cuina minúscula, el karma et torna la jugada. I així ha estat: la seva estratègia agressiva li ha explotat a la cara en la confrontació final, amb retrets d'aquells que fan més mal que una salsa extra spicy.
Retrets i emocions a flor de pell en la confrontació final
La tensió ha arribat al punt més alt en l'última trobada entre els restauradors. El Jordi i l'Ismael han tingut un intercanvi de retrets intens, especialment després que el primer fos acusat d'haver posat el dit dins la campana extractora per comprovar-ne la neteja. "El Jordi és de llengua afilada, però una cosa és ser així i l'altra és anar a posar-hi el dit", ha lamentat l'Ismael, visiblement molest.
Les crítiques han anat en augment fins que les emocions han acabat desbordant-se. L'Ismael, en descobrir que el seu restaurant havia aconseguit la millor puntuació de la nit amb un 7,3, no ha pogut contenir les llàgrimes: "El Monkeys és la meva vida", ha confessat. Però la competició no dona treva i l'Elena tampoc s'ha quedat al marge de dir el que pensa: "En el moment de destapar les safates, s'han destapat les cares", ha etzibat, cosa que ha deixat clar que la nit anava molt més enllà del menjar.
El restaurant que va tancar abans d'emetre's el programa
El Guasabi Street Sushi de Xavi Garmendia, a Gavà, va tancar les portes abans fins i tot d'emetre's el programa. El restaurant oferia un viatge gastronòmic al Japó, però va obtenir el pitjor resultat de la nit.
El seu concepte de menjar per emportar no es va adaptar bé a l'ambient competitiu del programa i això es va notar quan en Xavi no va ser capaç d'explicar què era el wasabi al presentador. Tot i això, el local va aconseguir emportar-se el plat estrella gràcies al seu bao.
Malgrat les polèmiques, el San Taco s'ha acabat enduent la victòria. Les valoracions del Marc Ribas han estat força ajustades, però suficients amb un canvi de nota inesperat a última hora per capgirar el rànquing final. Al final, l'estratègia del Jordi ha donat els seus fruits.
Podeu recuperar el capítol complet a la plataforma 3Cat.