Una parella de Balaguer competirà pel millor tall al Mundial de Carnisseria: "Serà espectacular"

Espanya es presenta per primera vegada al World Butchers' Challenge a París amb una selecció en què hi ha l'Anna París i Toni Guillaumet

RedaccióActualitzat

Competició amb representació catalana inèdita a París a finals d'aquest mes. Anna París i Toni Guillaumet, propietaris de la històrica carnisseria París de Balaguer, seran els únics representants catalans que formaran part de la selecció espanyola en el prestigiós World Butchers' Challenge, el Mundial de Carnissers. 

La competició reunirà 16 països i 150 professionals d'arreu del món en una autèntica exhibició d'habilitat, creativitat i tradició culinària.

El concurs se celebrarà els dies 30 i 31 de març a París, però ja fa un any i mig que l'equip espanyol es prepara per a aquesta cita històrica. És el primer cop que el nostre país participa en aquest campionat i en Toni confessa el neguit, tot i l'expertesa:

"Els nervis hi són, són coses que fa 40 anys que faig, però no deixa de ser una novetat". 

Per l'Anna, aquest repte és sinònim de "prestigi i amor propi", ja que el simple fet de ser-hi, diu, "ja és un premi".

En un màxim de tres hores i mitja hauran d'especejar mitja vedella, mig porc, un corder i cinc pollastres i després elaborar tota la carn.


L'ofici de carnisser, entre la tradició i el futur

Amb una llarga trajectòria en el sector, París i Guillaumet no són nous en les competicions internacionals. L'Anna té el reconeixement de Mestra Artesana Alimentària i un tercer lloc al Concurs d'Elaborats Gurmet d'Europa, mentre que en Toni és especialista en desossament i elaboració d'embotits d'alta qualitat.

Però més enllà de la competició, el seu objectiu és despertar vocacions entre els joves: "Volem que la gent jove tingui inquietuds i s'interessi per l'ofici", explica París. 

Pel que fa a la preparació, confessen: "Tenim una posada en escena espectacular. Crec que molt espectacular. Portem un parell de coses per deixar bocabadada la gent". I es mostren convençuts: "Guanyarem!"

Sigui quin sigui el resultat, l'Anna i en Toni ja han aconseguit una fita històrica. María Sánchez, secretària general de Cedecarne, assegura que la Selecció Espanyola de Carnissers està a només 34 dies de fer història:

"Quedin en el lloc que quedin, ja han triomfat, perquè mai abans Espanya havia tingut representació en el certamen més rellevant de l'ofici i, per fi, la tindrà. Segur que deixem el pavelló molt alt".

 

 

ARXIVAT A:
GastronomiaAlimentació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut