Petit, dolç i discret, però capaç de fer gran qualsevol plat. Quan arriba la primavera, el pèsol es deixa veure a tot arreu. El trobem en cassoles tradicionals, en plats amb mar i muntanya, en cremes suaus o fins i tot dins d'un hummus amb accent català. Aquest llegum versàtil combina bé amb tot: carn, peix, ous, vegetals... I pot ser tant l'estrella principal com el detall que ho lliga tot. És per això que et portem un recull de receptes que el fan lluir com es mereix, tant en plats tradicionals com en combinacions sorprenents, i fins i tot en textures que l'acosten a la cuina més refinada. Som-hi! Textures i cremes: la cara més suau del pèsol Patata, pèsols i oli Un plat delicat i modern amb dos purés en capes: primer el de patata i després el de pèsol. Una combinació de suavitat i color. Crema de pèsols amb ou escalfat Carles Gaig hi posa l'ou escalfat al damunt i converteix una simple crema en una proposta refinada. Crema de pèsols Una proposta clàssica, suau i reconfortant, ideal com a primer plat o sopar lleuger. Ah, i molt fàcil de fer.  Crema de pèsols de llauna Sí, també es poden fer bons plats amb pèsols de conserva. Aquesta crema és ideal per a dies amb poca estona i molta gana. Peix amb arròs inflat i puré de pèsols amb menta Un plat que juga amb les textures i t'atrapa pel contrast. És cruixent, cremós, refrescant. El puré de pèsols amb menta posa la nota verda a una proposta que és pura poesia marina amb accent vegetal.  Un plat que juga amb les textures i t'atrapa pel contrast Duets que enamoren: pèsols amb bacallà, faves o llagostins Ofegat de faves i pèsols La Carme Ruscalleda va ser pionera a combinar dos protagonistes verds de la primavera: els pèsols i les faves. Una recepta clàssica de l'any 2000 que continua vigent.  Pèsols llàgrima amb bacallà esqueixat El Marc Ribas va fer lluir els exclusius pèsols llàgrima amb una crema feta amb les tavelles. A sobre, bacallà esqueixat. Un plat fi i de contrastos. Pèsols amb bacallà Una recepta que fa una picada d'ullet a l'essència de sempre, però amb un toc atrevit: el fetge de bacallà entra en escena per intensificar-ne el gust i convertir un clàssic en una sorpresa.  Pèsols ofegats amb llagostins Uns pèsols ofegats amb el toc mariner que donen els llagostins i que s'acompanyen d'una picada amb ametlles, avellanes, xocolata negra i carquinyolis.  Els tindràs fets en menys d'una hora Plats amb carn, ànima i un bon grapat de pèsols Pèsols ofegats El Marc Ribas proposa uns pèsols de cullera que s'enriqueixen amb cansalada, botifarra negra i botifarra crua. Sabor intens per a un plat rodó. Mandonguilles amb pèsols Un plat contundent i casolà: mandonguilles guisades amb pèsols, una combinació que no falla mai. Pèsols amb botifarra de perol La botifarra de perol es fon amb la dolçor dels pèsols en un plat ben nostrat, gustós i ràpid de fer. Un plat gustós i ràpid de fer Pèsols i verdures: receptes verdes per sorprendre a la teva taula Cassola de carxofes i pèsols Adela Mateu, d'Altafulla, ens regala una recepta de casa amb carxofes i pèsols. Ella la completa amb ou dur per crear un plat complet i saludable.  Espaguetis amb tirabecs El tirabec, el pèsol tendre que es menja sencer, combina molt bé amb pasta. Un plat fresc i lleuger. Hummus de pèsols a la catalana Una versió del clàssic hummus amb l'afegit diferencial de la cuina catalana. Perfecte com a entrant o per picar. "Ensaladilla" de Salamanca Un plat amb aires de tapa, on els pèsols tenen un paper destacat dins d'una versió reinterpretada de l'ensaladilla clàssica. Hummus de pèsols a la catalana: perfecte com a entrant o per picar Els pèsols et conviden a experimentar: des de plats clàssics fins a creacions modernes. Quina serà la teva següent combinació per sorprendre els teus convidats?