130 anys de neules artesanals a Mataró, fetes a mà una a una

Una confiteria del centre de la ciutat ofereix 50 varietats de neules i un nou torró cada Nadal
1 min

Les quatre germanes Graupera són la quarta generació dedicada a l'art de fer neules a Mataró. El seu besavi en va començar a fer el 1895 i ara elles ja n'ofereixen 50 varietats diferents. Des de la fórmula més antiga, del segle XIII, fins a les més modernes, farcides de tota mena de gustos, que s'han convertit en una mena de souvenir mataroní.

Les fan de manera artesanal, una a una, a l'obrador i botiga que tenen al centre de la ciutat. En fan unes 6.000 cada dia. L'aroma que desprèn atrau qui passeja per la zona i aquests dies prenadalencs l'afluència és constant.

Des de fa 33 anys, a més, fan el que anomenen Torró Creació, amb una recepta nova cada Nadal. El primer el van fer amb diverses capes de crema cremada i aquest any, per celebrar els 130 anys, l'ingredient estrella és la marca de la casa: la neula. Han fet un torró de xocolata i neula trinxada amb una neula "màgica" al damunt.

Avui és notícia

Més sobre Nadal

Mostra-ho tot