Un arròs de galeres cuinat per la Maria Nicolau amb un fumet de peix socarrat
Un arròs de galeres cuinat per la Maria Nicolau amb un fumet de peix socarrat (CCMA)

Com fer un arròs "disparat de sabor fins a un punt que encara no coneixes" segons Maria Nicolau

Fa molta ràbia quan et curres un arròs i li falta aquell puntet de gust, de força... Sabíeu que la clau està en el fumet de peix?
Bet Solé
1 min

La xef Maria Nicolau ens revela el secret perquè els arrossos es converteixin en sublims. Si fins ara posaves el peix per fer el fumet directament a bullir a l'olla, a partir d'ara segueix el senzill consell que et dóna l'autora del llibre Cuina o barbàrie: abans de posar el peix i les espines dins l'aigua del fumet posa'ls al forn o passa'ls per la paella i torra'ls bé. Aquell enganxadet, aquell socarradet del peix del fumet li donarà una intensitat de sabor als arrossos que no et pots ni imaginar!

Fumet de peix

Recorda que tan important és torrar el peix abans com no posar massa aigua al fumet.

Justa l'aigua que voldreu fer servir després. Perquè tot el sabor vagi a parar a l'arròs. I amb aquell oli de daurar els caps de rap, el peix, el marisc, el que sigui, en aquell oli hi torreu una mica l'arròs abans de començar. A partir d'aquí, totes les vostres paelles es dispararan a nivell de sabor fins a un punt que encara no coneixeu.

Segueix aquests senzills trucs i veuràs com les teves paelles i arrossos faran un salt qualitatiu que us deixarà molt bon sabor de boca!

I ara...a cuinar i a triomfar!

Avui és notícia

Més sobre Consells de cuina

Mostra-ho tot