
El restaurant L'Andreuenc de Barcelona, premi al millor esmorzar de forquilla de Catalunya
La final s'ha disputat aquest diumenge en el marc de Fira MOS a Lleida i el plat guanyador ha estat una botifarra de perol feta a casa, mongetes del ganxet i sípia bruta
Redacció
28/09/2025 - 20.35 Actualitzat 28/09/2025 - 20.35
El restaurant barceloní L'Andreuenc, amb un plat de mar i muntanya elaborat per Juli Alcoriza, s'ha endut el primer premi al restaurant català que fa el millor esmorzar de forquilla i porc en el marc del nou saló gastronòmic Fira MOS, que s'ha celebrat aquest cap de setmana a Lleida.
El plat guanyador d'aquest restaurant del barri de Sant Andreu consistia en una botifarra de perol feta a casa, mongetes del ganxet i sípia bruta. La final s'ha disputat aquest diumenge amb més de 250 persones de públic i 12 restaurants finalistes provinents de les quatre demarcacions catalanes. El jurat estava format per diversos professionals del sector que són els que han emès el veredicte.
La Lliga del Porc i la Forquilla 2025 ha estat la primera competició d'esmorzars de forquilla d'àmbit català. Els presentats a concurs tenien la carn de porc com a protagonista: tripes, peus, capipota, cassoles i "platillos".
Estrena de la fira
Fira MOS, inclosa dins de les festes de tardor de la capital del Segrià que també inclouen música, dansa, circ, castells i un castell de focs de comiat aquest dilluns, neix de la reformulació de la Fira de Sant Miquel per separar la part lúdica i professional de l'històric certamen.
La nova proposta, dedicada al públic generalista i familiar, ha ofert un programa amb una cinquantena d'activitats entre maridatges, tallers, demostracions gastronòmiques i trobades populars. La mostra s'ha complementat amb un saló de l'automòbil amb l'exposició de més de 600 vehicles nous.
La fira té la voluntat de posicionar Lleida com el gran aparador agroalimentari de Catalunya. El públic ha tingut l'oportunitat de conèixer i degustar els productes de proximitat estrella de la demarcació com són la fruita, l'oli d'oliva o els formatges.
També hi han tingut cabuda productors de fruits secs, mel, xocolata i dolços, licors, vins, cítrics, així com els carnis, peix fresc, arròs i flor i planta ornamental.
Avui és notícia
Any horrible de la ramaderia: què explica la conjunció de dermatosi, pesta porcina i grip aviària
Com es treballa a l'IRTA-CReSA, el laboratori en el punt de mira de la pesta porcina africana
Reintroduir el llop per controlar la població de senglars? L'opinió d'ecologistes i ramaders
La mirada de quatre mestres sobre el sistema educatiu: "No podem atendre amb dignitat"
Sanitat vol limitar la gestió privada d'hospitals públics per evitar escàndols com el de Torrejón