Els millors tortells de Reis de Catalunya es fan a Aiguafreda i Barcelona
Un forn d'Aiguafreda i un de Barcelona han guanyat el concurs al Millor Tortell de Reis de Catalunya. Aquest dijous, en un acte a l'Estació del Nord de Barcelona, es van entregar els premis de la sisena edició del concurs, organitzat per l'associació Panàtics.
Can Girabent, un forn artesà amb botigues a Aiguafreda, Centelles, Hostalets de Balenyà i Figaró, s'ha imposat en la categoria de millor tortell clàssic.
El tortell guanyador està elaborat amb massa mare, té una fermentació llarga i conté brioix tradicional farcit exclusivament de massapà i fruita confitada clàssica. Per la pastisseria, un tortell de Reis "és el resultat de dies de treball, proves i ajustos" i el premi suposa "un reconeixement a l'ofici, al temps i a la passió" de la feina feta.
D'altra banda, en la categoria creativa, el vencedor ha estat el tortell de Natcha, un establiment dedicat a la pastisseria i bomboneria artesanal, situada al barri de Sarrià de Barcelona.
El premi ha estat per a un tortell fet amb mandarina, una fruita molt nadalenca que ha inspirat el pastisser de l'establiment, Claudio Sandino.
La mandarina es combina amb ricotta i tot plegat s'embolcalla amb una massa de croissant, segons explica la pastisseria a la xarxa.
Fa uns mesos, en el concurs la Millor Coca de Sant Joan, Natcha ja va guanyar el premi a la millor coca creativa.
