El tortell de Reis de Can Girabent, distingit amb el premi en la categoria de millor tortell clàssic
El tortell de Reis de Can Girabent, distingit amb el premi en la categoria de millor tortell clàssic (Can Girabent)

Els millors tortells de Reis de Catalunya es fan a Aiguafreda i Barcelona

El forn artesà Can Girabent i la pastisseria Natcha s'han imposat en les categories de millor tortell clàssic i millor tortell creatiu, respectivament
Redacció
1 min

Un forn d'Aiguafreda i un de Barcelona han guanyat el concurs al Millor Tortell de Reis de Catalunya. Aquest dijous, en un acte a l'Estació del Nord de Barcelona, es van entregar els premis de la sisena edició del concurs, organitzat per l'associació Panàtics.

Can Girabent, un forn artesà amb botigues a Aiguafreda, Centelles, Hostalets de Balenyà i Figaró, s'ha imposat en la categoria de millor tortell clàssic.

El tortell guanyador està elaborat amb massa mare, té una fermentació llarga i conté brioix tradicional farcit exclusivament de massapà i fruita confitada clàssica. Per la pastisseria, un tortell de Reis "és el resultat de dies de treball, proves i ajustos" i el premi suposa "un reconeixement a l'ofici, al temps i a la passió" de la feina feta.

L'equip de Can Girabent celebra el guardó
L'equip de Can Girabent celebra el guardó (Can Girabent)

D'altra banda, en la categoria creativa, el vencedor ha estat el tortell de Natcha, un establiment dedicat a la pastisseria i bomboneria artesanal, situada al barri de Sarrià de Barcelona.

El premi ha estat per a un tortell fet amb mandarina, una fruita molt nadalenca que ha inspirat el pastisser de l'establiment, Claudio Sandino.

El tortell de la pastisseria Natcha, guanyador en la categoria de millor tortell creatiu
El tortell de la pastisseria Natcha, guanyador en la categoria de millor tortell creatiu (Pol Clapés Caimary)

La mandarina es combina amb ricotta i tot plegat s'embolcalla amb una massa de croissant, segons explica la pastisseria a la xarxa.

Fa uns mesos, en el concurs la Millor Coca de Sant Joan, Natcha ja va guanyar el premi a la millor coca creativa.

El tortell de Natcha fet amb mandarina i ricotta, guanyador de la categoria de millor tortell creatiu
El tortell de Natcha fet amb mandarina i ricotta, guanyador de la categoria de millor tortell creatiu (Pol Clapés Caimary)

Temes relacionats

Avui és notícia

Més sobre Gastronomia

Mostra-ho tot