
Per llepar-se'n els dits!
La selecció definitiva de plats sense gluten que agraden a tothom (fins i tot si no ets celíac)
La millor selecció de receptes per menjar sense gluten sense renunciar al sabor
14/05/2025 - 20.59 Actualitzat 25/09/2025 - 09.58
El 16 de maig és el Dia Internacional de la Celiaquia, una data que ens recorda que per a molta gent menjar no és només qüestió de gust, sinó també de salut. Les persones celíaques o amb intolerància al gluten sovint s'han d'empassar la idea de no poder gaudir de plats que tothom dona per fets.
Però aquí no volem parlar de limitacions, sinó de possibilitats. Perquè sí, també es pot gaudir de pizzes, postres i plats salats sense gluten, i sense sacrificar el sabor ni la textura. Les descobrim junts? Som-hi!
Dolços sense gluten per gaudir sense complicacions
Coca de quarto amb xocolata i gelat
La coca de quarto de sempre: esponjosa, suau i amb un toc de xocolata per fer festa grossa. I si hi poses una bola de gelat, ja és de pel·lícula.
Crema de formatge fresc amb taronja
Unes postres que entren soles. La crema de formatge fresc amb taronja és fresca, cítrica i lleugera: ideal per arrodonir qualsevol àpat quan la calor és intensa.
Brownie de xocolata negra sense gluten
Té tot el que demanes a un brownie: intens, humit i addictiu. Aquest brownie de xocolata negra no porta gluten, però sí molt de vici.
Creps de xocolata i roses
Unes creps que no són qualsevol cosa: xocolata fosa, aroma de rosa i aquell punt sofisticat que les fa perfectes per sorprendre.
Pa de pessic sense gluten
El pa de pessic de tota la vida, però en versió sense gluten. Suau, esponjós i perfecte per acompanyar un cafè o per aquella gana que entra a mitja tarda.
Coulant amb xocolata i plàtan
El clàssic coulant de xocolata, amb un cor líquid irresistible, combinat amb el toc tropical del plàtan. El tindràs llest en menys de 30 minuts!
Pastís de dues xocolates
Per als amants de la xocolata, aquest pastís amb dues varietats de xocolata és una opció deliciosa i apta per a celíacs.
Pastís de formatge
Un altre clàssic que mai passa de moda. Aquest pastís de formatge, fet sense gluten, és perfecte per als amants del dolç i té un toc cremós.
Pastís cruixent
Per fora cruixent, per dins cremós..., un equilibri perfecte de textures. Si t'agraden les sorpreses en cada mossegada, aquest pastís és per a tu.
Idees de plats salats sense gluten per al dia a dia
Pizza margarida sense gluten
Clàssica, senzilla i apta per a tothom. La pizza margarida de sempre, però sense gluten.
Espaguetis sense gluten amb salsa de ceba
Qui necessita gluten quan tens uns espaguetis així? Fàcils, gustosos i amb una salsa que et demana pa (sense gluten, esclar).
Truita de fideus d'arròs
Aquesta truita, feta amb fideus d'arròs en comptes de fideus convencionals, és una manera original de preparar un plat típic. Tot sense gluten.
Macarrons amb bacallà esqueixat
Un plat de diumenge, però apte per a qualsevol dia. Macarrons sense gluten, bacallà ben gustós i aquell punt casolà que no falla.
Croquetes de bacallà
Bacallà, cremositat i una crosta que fa crec-crec. Unes croquetes de bacallà sense gluten, però amb el mateix gust de sempre.
Hamburguesa completa
Una hamburguesa completa, amb tots els ingredients que t'agraden i totalment sense gluten. Ideal per a una trobada amb amics o per a un sopar especial.
Albergínia arrebossada sense gluten
Senzilla, ràpida i deliciosa: albergínia arrebossada que t'encantarà.
Cachapa de formatge
Aquesta especialitat veneçolana és una excel·lent opció per a un dinar diferent. La cachapa de formatge és apetitosa i fàcil de fer.
Fusilli de llenties gratinats
Fusilli, però sense pasta. Fets amb llenties, gratinats i amb molt gust. Ideal per a quan vols un plat nutritiu, sense gluten i ple de sabor.
Plats per sorprendre a la teva persona celíaca preferida
Crumble d'arròs amb plàtan i pinya
Unes postres fresques i lleugeres amb un toc tropical. Arròs, fruita i molt de gust! Perfecte per a un caprici saludable sense gluten.
Pastissets de verdures
Són petits, però plens de sabor. Verdures de temporada transformades en uns pastissets irresistibles. Fàcils de fer, saludables i, per descomptat, sense gluten. Perfectes per qualsevol moment del dia.
Motxis de moniato i llima
Diuen que els motxis són tradicionals, però aquest té un gir inesperat. Moniato, llima i una textura que et farà dir: "Què és això?". Unes postres refrescants, diferents i, evidentment, sense gluten.
Amanida de quinoa
Una amanida saludable i nutritiva amb quinoa, ideal per a un àpat lleuger, però ple de proteïnes.
Amb aquestes receptes, dir adeu al gluten no serà cap sacrifici. Ara només et queda gaudir dels gustos i les textures, i oblidar-te de les limitacions. Bon profit!
Avui és notícia
Any horrible de la ramaderia: què explica la conjunció de dermatosi, pesta porcina i grip aviària
Com es treballa a l'IRTA-CReSA, el laboratori en el punt de mira de la pesta porcina africana
Reintroduir el llop per controlar la població de senglars? L'opinió d'ecologistes i ramaders
La mirada de quatre mestres sobre el sistema educatiu: "No podem atendre amb dignitat"
Sanitat vol limitar la gestió privada d'hospitals públics per evitar escàndols com el de Torrejón