Mochis de moniato i llima

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas i Gessamí Caramés
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Sense gluten
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els colors ataronjats dels vegetals, com en el moniato, indiquen que són rics en betacarotens, els precursors de la vitamina A, amb un potent efecte antioxidant.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a la massa

    125 g de farina d'arròs

    50 g de sucre

    200 g d'aigua

     

    Per arrebossar

    maizena

     

    Per al farcit

     1 moniato d'uns 400 g

    una llima

    una llimona

    3 cullerades de sucre

     

     

PREPARACIÓ

  1. Pelem i tallem un moniato a trossets.
  2. En un pot amb tres cullerades de sucre i el suc d'una llima i d'una llimona, hi posem els trossos de moniato a foc molt baix durant 45 minuts.
  3. Escorrem els moniatos i després els aixafem amb una forquilla. Hi ratllem per sobre la pell d'una llima. Ho filmem a pell i ho reservem a la nevera.
  4. Barregem en un bol, amb les varetes elèctriques, 125 g de farina d'arròs amb 200 g d'aigua tèbia, que hi afegirem de mica en mica.
  5. Tapem el bol amb un drap i l'introduïm en una vaporadora durant 20 minuts. També ho podem fer en cistells de bambú.
  6. Canviem la massa a un bol més gran i hi afegim de mica en mica 50 g de sucre, que barrejarem amb les varetes elèctriques fins que la massa quedi perlada.
  7. L'amassem a sobre de la fusta de tall, coberta amb una mica de maizena. Amb un tallapastes dividim la massa en 8 parts rodones.
  8. Omplim aquestes rodones amb el moniato fred i les emboliquem, fent-los forma rodona.
  9. Ho deixem refredar una hora a la nevera i ja està llest. 
Anar al contingut