Mochis de moniato i llima
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas i Gessamí Caramés
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Sense gluten
- Informació nutricional -Obre
Els colors ataronjats dels vegetals, com en el moniato, indiquen que són rics en betacarotens, els precursors de la vitamina A, amb un potent efecte antioxidant.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
Per a la massa
125 g de farina d'arròs
50 g de sucre
200 g d'aigua
Per arrebossar
maizena
Per al farcit
1 moniato d'uns 400 g
una llima
una llimona
3 cullerades de sucre
PREPARACIÓ
- Pelem i tallem un moniato a trossets.
- En un pot amb tres cullerades de sucre i el suc d'una llima i d'una llimona, hi posem els trossos de moniato a foc molt baix durant 45 minuts.
- Escorrem els moniatos i després els aixafem amb una forquilla. Hi ratllem per sobre la pell d'una llima. Ho filmem a pell i ho reservem a la nevera.
- Barregem en un bol, amb les varetes elèctriques, 125 g de farina d'arròs amb 200 g d'aigua tèbia, que hi afegirem de mica en mica.
- Tapem el bol amb un drap i l'introduïm en una vaporadora durant 20 minuts. També ho podem fer en cistells de bambú.
- Canviem la massa a un bol més gran i hi afegim de mica en mica 50 g de sucre, que barrejarem amb les varetes elèctriques fins que la massa quedi perlada.
- L'amassem a sobre de la fusta de tall, coberta amb una mica de maizena. Amb un tallapastes dividim la massa en 8 parts rodones.
- Omplim aquestes rodones amb el moniato fred i les emboliquem, fent-los forma rodona.
- Ho deixem refredar una hora a la nevera i ja està llest.