Hamburguesa completa
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Sense gluten
- Informació nutricional -Obre
La carn de vedella és rica en ferro de bona assimilació i s'aconsella menjar-ne un cop per setmana.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
375 g de farina panificable sense gluten
400 g de picada de vedella
80 g de cansalada ibèrica picada
120 g de mozzarella en talls
150 g d'aigua
25 g de mantega pomada
20 g de sucre
50 g de llet sencera
10 g de llevat
1 cullerada de mel
6 ous
10 cogombrets
alfàbrega
quètxup
mostassa de Dijon
pebre negre
sal
llavors de sèsam torrat
PREPARACIÓ
- Barregem en un bol 375 g de farina panificable, 10 g de llevat en pols. Ho remenem. Hi afegim 50 g de llet i ho barregem.
- Batem un ou i hi afegim una culleradeta de mel. Ho barregem i quan la mescla s'hagi integrat amb l'ou, hi afegim un polsim de sal. Ho aboquem al bol amb els 150 g d'aigua que haurem escalfat prèviament. Ho barregem amb una forquilla.
- Afegim al bol 25 g de mantega pomada tallada en daus. Ho pastem amb les mans.
- Un cop hem treballat la massa amb què farem el pa, hi donem forma de bola, hi posem una mica d'oli a la superfície, la filmem i la deixem reposar durant 2 hores a temperatura ambient.
- Posem paper sulfurat en una safata de forn. Traiem el paper film de la massa i la dividim en quatre parts donant-hi forma de panet. Posem les quatre boles a sobre la safata i les tornem a filmar per deixar-les en repòs una altra hora perquè continuïn llevant.
- Traiem el paper film, batem un ou i pintem les quatre boles de massa de pa. Després hi posem a sobre unes llavors de sèsam torrat. Ho portem al forn a 180 º durant 20 minuts.
- Tallem la cansalada ibèrica en trossets molt petits i la barregem en un bol amb la carn de vedella picada, una mica de sal i pebre.
- Tallem molt petit 10 cogombrets avinagrats i els barregem amb la carn.
- Traiem els panets del forn i els deixem que es refredin una mica.
- Fem quatre boles amb la carn barrejada per fer-ne les hamburgueses i les posem a la planxa. Un cop estiguin una mica fetes, hi posem a sobre de cada hamburguesa un tall de mozzarella.
- Posem a escalfar oli de confitar en una paella o en un pot. Fem un ou ferrat per a cada hamburguesa.
- Tallem un panet per la meitat i hi posem l'hamburguesa amb la mozzarella desfeta per sobre, l'ou ferrat, unes fulles d'alfàbrega, una mica de quètxup i mostassa de Dijon.