Les millors tapes per fer un vermut de confinament... i de nova normalitat!
Ensaladilla, truita, croquetes, bunyols, calamars, braves, bombes i pop. Et proposem un vermut de 8 tapes que pots gaudir dissabte, diumenge o el dia que més et convingui. I com que la gràcia de fer el vermut és la companyia, sempre el pots fer amb aquells amb qui convius o amb familiars, amics i coneguts tot fent una videoconferència.
El menú inclou els clàssics de qualsevol bar de tapes. Segurament, algunes de les receptes ja les tens clares, però d'altres potser no tant o, si no, sempre es pot intentar millorar. Sigui com sigui, segur que amb els consells del Marc Ribas te'n sortiràs.
Tria el teu menú de tapes
És un clàssic i, a priori, sembla fàcil, però tot té el seu truc. Quina patata és la millor? Doncs la red pontiac. I quina mongeta? Doncs preferiblement la mongeta tendra rodona. En quin ordre hem de bullir les verdures? Doncs primer la patata, després la pastanaga, la mongeta i, per últim, els pesols.
Amb ceba o sense ceba? En Marc no entra en discussions, li posa ceba i, a més a més, una mica de porro. I també algun ingredient més perquè tingui un toc de xef...
Amb aquesta recepta aprenem a fer el roux, que és la base de la beixamel i després descobrim que en Marc li posa llet, però també nata. A més a més, les seves croquetes de pollastre porten ou dur. No sona gens malament.
Una recepta més fàcil del que pot semblar i els ingredients són força fàcils d'aconseguir (excepte la llauna de fetge de bacallà que, si no li posem, no passa res). És una massa que no cal que reposi així que la podem preparar, fregir i menjar.
Que entre els calamars congelats i els fets a casa no hi ha color..., suposo que ja ho saps, no? I aleshores per què no els fem més a casa? De fet, no és gens complicat. El Marc Ribas els serveix amb una mica d'alfàbrega mosquit, però tu li pots donar el toc especial que vulguis.
Amb aquesta recepta segurament que aconseguiries posicionar-te en el top 1 de les millors braves del teu municipi. És important triar bé la varietat de patata: el Marc utilitza les kennebec o agres. I després, clar, el secret és la salsa.
7. Bomba
És una de les tapes més típiques la bomba. És una barreja de patata amb carn que es condimenta amb diverses espècies i requereix una preparació més llarga que d'altres tapes. Per fer aquesta recepta, en Marc va comptar amb l'ajuda del cantautor Xarim Aresté.
El secret per preparar el pop és anar-lo espantant una mica abans de deixar que bulli una estona. Un cop aconseguim que quedi tendre, només cal acompanyar-lo d'una bona patata bullida i amanir-lo com pertoca.
