
Receptes amb fruita de pinyol a "Cuines"
Préssecs, prunes i cireres: 10 receptes amb fruita d'estiu
La fruita de pinyol és, ara, la reina de les botigues. Et convidem a menjar-la a mossegades però també a cuinar-la amb receptes per esprémer al màxim préssecs, prunes i cireres i altres fruites de pinyol
27/07/2023 - 07.30 Actualitzat 14/11/2025 - 13.17
Albercocs, préssecs, nectarines, préssecs paraguaians, prunes, cireres... La fruita de pinyol ja fa uns dies que omple els cistells de les fruiteries. Carme Ruscalleda ha explicat quines són les seves propietats i les seves bondats a "Tot es mou" i també ha explicat com es poden cuinar, tant per fer plats dolços com per acompanyar-ne altres de salats.
La fruita de pinyol, típica de l'estiu, ens la podem menjar a mossegades i sense cap mena de preparació, ja sigui per esmorzar, per berenar o per postres. Però si en volem esprémer a fons totes les possibilitats, també les podem convertir en flams, pastissos o gelats. Et proposem algunes receptes perquè la gaudeixis en diferents formats.
Els préssecs
▶️ 1. Cassoletes de préssec amb salsa cumberland
▶️ 2. Coca d'avellana i préssec
▶️ 3. Cruffins de préssec i crema
▶️ 4. Préssecs i albercocs en almívar
Les prunes
▶️ 5. Pastissets de prunes vermelles
▶️ 6. Crema de prunes borratxes
▶️ 7. Rotllets de pollastre amb prunes
Les cireres
▶️ 8. Pasta de full amb cireres
▶️ 9. Creme brulee amb cireres
▶️ 10. Coca de cireres
Avui és notícia
Tres milions de porcs i senglars morts: el viatge de la pesta porcina per la Unió Europea
Senglars: d'estar prop de l'extinció a ser un risc per a l'expansió de la pesta porcina africana
El preu del porc segueix baixant en picat per evitar excedents i facilitar l'exportació a Europa
S'eleven a 13 els positius per pesta porcina africana, tots dins de la zona afectada
El govern espanyol injecta 400 milions més al pla Moves III per atendre les sol·licituds pendents